Vijesti / Politika

Nakon sjednice skupštine

Antolić Vupora: 'Stričak je prešao granicu političke korektnosti'

Antolić Vupora: 'Stričak je prešao granicu političke korektnosti'
SDP

Osvrnula se i na temu kamenoloma na Ivančici.

Na današnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije župan Anđelko Stričak (HDZ) prozvao je gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja (SDP).

Vezana vijest:

Anđelko Stričak, Neven Bosilj ŽUPANIJA I GRAD Stričak: 'Ako Bosilj odstupi s funkcije, a zamijeni ga Marković, bila bi to najveća prevara birača!'

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije, na čelu s Barbarom Antolić Vuporom, reagirala je na županove navode. U međuvremenu, Bosilj je reagirao te naglasio da će 'ostati gradonačelnik do kraja mandata'

- Stričak je rekao da se 'priča kako će Bosilj odstupiti te da Markoviću priprema teren' i time javno počeo kadrovirati u SDP–u. Da bi bio u takvoj mogućnosti, župan Stričak najprije mora ispuniti pristupnicu koju potom odobrava stranka. S obzirom na njegove reference Plenkovićeva čovjeka te broj realiziranih projekata, sigurni smo da će stranka njegovu pristupnicu odbiti - kazala je Antolić Vupora. 

Osvrnula se i na temu kamenoloma na Ivančici. 

- Oko organizacije prikupljanja potpisa protiv kamenoloma, o čemu je također povedena rasprava na sjednici Županijske skupštine, SDP je više puta u javnosti iznio svoj jasni stav. Ponovit ćemo ga opet; u budućem parku prirode čije granice još nisu definirane, ne bi smio biti kamenolom. Miroslav Marković kao predsjednik GO SDP-a Varaždin je peticiju potpisao ali nije organizirao prikupljanje potpisa. Grad Varaždin nadležan je za izdavanje dozvole za lokaciju održavanja prikupljanja potpisa, ali ne i za njegovu organizaciju. Stoga, preporučamo županu da se ubuduće bavi svojim poslom za što su ga građani Varaždinske županije birali, ne ulazeći u tuđa dvorišta - istaknula je te dodala: 

- Također, vijećnice i vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije na prošloj su sjednici jednoglasno usvojili Kodeks ponašanja. Na današnjoj sjednici, uvjerili smo se da ga nisu usvojili niti župan Stričak niti neki drugi vijećnici - rekla je te nastavila: 

- U uvjetima u kojima živimo, u kojima naši građani brinu o prezimljavanju ove zime, apsolutno su neprimjereni politikantski istupi kakve smo danas imali priliku čuti na sjednici Skupštine Varaždinske županije od župana Anđelka Stričaka. Ne ulazeći u njegove razloge i vjerojatne obveze prema svom koalicijskom partneru u cilju pokušaja destabilizacije političkih odnosa u Varaždinu, kao odgovorna politička stranka SDP poziva sve političke aktere, nositelji izvršne vlasti na svim razinama, kao i sve aktere u predstavničkim tijelima da se prime svojih obveza i na odgovoran način obnašanju svoje dužnosti u interesu naših građana. Svi zajedno imamo jako puno posla, zato se primite svojih obveza koje ste preuzeli izborom na ovu dužnost, a koja u svom korijenu ima služenje javnom interesu i u interesu dobrobiti građana - zaključila je Antolić Vupora. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video