Vijesti / Politika

hns varaždinske županije

HNS se oglasio o napadu na Stričaka: 'Ovog puta je žrtva HDZ-ovac, već sutra može biti SDP-ovac, Reformist...'

HNS se oglasio o napadu na Stričaka: 'Ovog puta je žrtva HDZ-ovac, već sutra može biti SDP-ovac, Reformist...'
HNS Varaždinske županije

U HNS-u Varaždinske županije ističu da osuđuju svaki oblik nasilja.

Hrvatska narodna stranka Varaždinske županije također je, kao i Most, SDP i Reformisti, reagirala na incident koji se dogodio u subotu, rano ujutro, u jednom varaždinskom kafiću.

Vezana vijest:

Anđelko Stričak INCIDENT SUKOB U KAFIĆU Župan Stričak fizički napadnut, dobio čašom u glavu!

U incidentu je ozlijeđen varaždinski župan Anđelko Stričak. 

HNS-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Mi smo (proizvoljno ubaci stranku) protiv svakog oblika nasilja i isto najdublje osuđujemo. Nasilje nije rješenje. Sloga, rad, uspjeh. Mi gradimo prugu, pruga gradi nas.

Danas smo u režiji kolega iz političke arene imali prilike čitati ovakve generičke i deklarativne izjave, potaknute nemilim događajem napada i ozlijeđivanja varaždinskog župana, g. Anđelka Stričaka. Uz to su neki smatrali važnim istaknuti kako je žrtva iz redova HDZ-a, kako nasilje rađa nasilje, neki su smatrali bitnim istaknuti kako je dobio što je tražio i kako su upozorili na nasilničko ponašanje župana, dok bi neki poput Horatia Caina iz CSI-ja pregledavali kamere i forenzički istraživali što je prethodilo napadu, tko je za što kriv i ponovno poput več spomenutih, komforno se smjestili u kategoriju traženo-dobiveno. Svim priopćenjima nedostaje i „Neka institucije rade svoj posao“, pa eto mi to nadodajemo u svojem. Kolege, duboko smo razočarani ovime što ste danas pokazali, jer deklerativno osuđivanje nasilja, i ovako javno likovanje nad političkim oponentom zasigurno vam ne ide na čast. Niti u prilog „borbe protiv nasilja“. Skupljanje političkih poena na nasilničkim činom spada zasigurno u jedan od većih dosega umotvorina političkog PR-a. Nasilje, kao neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja, treba osuditi bez obzira da li je medijski eksponirano ili anonimno, a žrtvu  zaštiti. Ovaj puta žrtva je bio župan, HDZ-ovac, a već sutra može to biti SDP-ovac, Reformista, MOST-ovac, HNS-ovac. Da li će onda odnos prema žrtvi biti drugačiji?

- U HNS-u želimo osuditi fizičko, a i svaki drugi oblik nasilja, kao apsolutno neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja u društvu, ali u svemu tome treba zadržati i dostojanstvo žrtve, kao i političko dostojanstvo. Koje nam je priječilo danas se javiti, ali jednostavno treba ukazati na anomalije koje su postale uobičajene u medijskom i političkom diskursu. Skupljanje političkih poena na žrtvama nasilja ili osobnoj tragediji nije jednostavno politički ni društveno probavljivo, nego licemjerno - poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

Županu svakako želimo što brzi oporavak i povratak na posao - napisali su HNS-ovci. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.