Vijesti / Politika

ZBRINJAVANJE OTPADA

Čistoća više ne odvozi tekstil, građani ga mogu predati u reciklažno dvorište

Čistoća više ne odvozi tekstil, građani ga mogu predati u reciklažno dvorište
Varazdinski.hr

Mnogi građani bili su iznenađeni, iznijeli su vreće na ulicu kao i dosad.

Proteklih dana tvrtka Čistoća prestala je odvoziti otpad ispred kućnoga praga. Mnoge građane to je iznenadilo, jer iznijeli su vreće pune tekstila koji su ostale stajati na ulici. 

Informaciju o tome što se dogodilo danas su zatražili i neki od gradskih vijećnika na sjednici lokalnog predstavničkog tijela. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zašto to nije komunicirano s građanima? Oni ne bi iznosili tekstili da su to znali - pitala je Dorotea Strelec (Budimo grad), a slično je zanimalo i Silviju Cupar (HDZ) i Viktora Mrzlečkog (Nezavisna lista Ivana Čehoka). Cupar je također iskazala nezadovoljstvo zbog manjeg broja odvoza ljubičaste kante.

Gradonačelnik Neven Bosilj u odgovoru je rekao da nije točno da informacija o tome da prestaje odvoz tekstilnog otpada nije komunicirana prema građanima.

- Na zadnja dva računa bile su obavijesti o tome da se tekstil po novome vozi u reciklažno dvorište. Građani tamo mogu tekstil odvesti kad god žele, bez plaćanja - odgovorio je Bosilj. Kako bi tekstil tamo trebali dovesti građani koji nemaju u vlasništvu automobil, nije odgovorio. 

Polemizirao je Bosilj o poznatim problemima Čistoće i problematici otpada u gradu, koje seže već u prve dane njegova mandata. Sad je, rekao je, tvrtka, koja je bila pred stečajem, konsolidirana. Najavio je da će, kada se do kraja postavi sustav polupodzemnih spremnika, na red doći i smanjenje fiksnog dijela cijene. To će omogućiti da oni koji više razdvajaju otpad, manje i plaćaju, rečeno je.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.