Vijesti / Politika

VARAŽDINSKI OTPAD

Bivši djelatnik Čistoće podnosi kaznene prijave: Sporan je natječaj za bale i otpad kod sortirnice

Bivši djelatnik Čistoće podnosi kaznene prijave: Sporan je natječaj za bale i otpad kod sortirnice
Varaždinski.hr

Iznio je Briški niz spornih detalja, sumnja na pogodovanje.

Robert Briški, bivši djelatnik Čistoće, danas je najavio da će Uskoku podnijeti kaznene prijave vezano uz dvije varaždinske teme povezane s otpadom. Jedna se odnosi na natječaj za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju, a druga je vezana uz otpad koji je pronađen prilikom gradnje sortirnice na Motičnjaku.

Vezana vijest:

Mirka Jozić novi problemi za gradsku vlast Bosilj osnovao povjerenstvo za bale, jedno ime veže se za aferu koju istražuje USKOK

Naveo je Briški cijeli niz spornih detalja koji su povezani s aktualnim natječajem kojim Grad traži izvršitelja zbrinjavanja odnosno saniranja cijele lokacije. Između ostalog, upozorio je da posjednik bala nije Grad nego Varkom pa da stoga ne može biti nositelj projekta, zatim na to da je otpad kalirano od 15 do 30 posto, ukazao je na visoku cijenu koja je predviđena natječajem, kao i na to da je natječaj formiran tako da se na njega može javiti samo jedna tvrtka. Sve to, rekao je, ukazuje na sumnju u pogodovanju. Sporno mu je i zapošljavanje Mirke Jozić na tome projektu ispred Grada, zbog repova vezanih uz njeno ime kao zagrebačke pročelnice. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sporne detalje iznio je Briški i u vezi otpada koji je pronađen na zemljištu gdje je u tijeku izgradnja sortirnice. Naveo je podatke iz analize gdje piše da je tamo riječ o otpadu koji je kategoriziran kao "zemlja i kamenje", a ne kao komunalni otpad.

Zbog svega toga Briški će podnijeti kaznene prijave, kako bi  nadležna tijela utvrdila ima li tu kaznene odgovornosti.

Detalje njegovih argumenata poslušajte u videu u nastavku.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.