Vijesti / Politika

NAKON SUKOBA U KAFIĆU

Plenković: 'Koliko sam ja shvatio, Stričak je bio žrtva'

Plenković: 'Koliko sam ja shvatio, Stričak je bio žrtva'
Facebook

Natalija Martinčević pozvala je premijera da pozove Stričaka na ostavku.

Saborska zastupnica Natalija Martinčević (Narodna stranka - Reformisti) danas je, tijekom aktualnog sata Hrvatskog sabora, pozvala predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da župana Anđelka Stričaka pozove na ostavku zbog incidenta u kojem je proteklog vikenda sudjelovao. 

Martinčević je Plenkoviću predočila izvješće policije, rekavši kako je župan prijavljen za omalovažavanje i vrijeđanje policijskih djelatnika te za remećenje javnog reda i mira, dodavši i ono čega nema u priopćenju, a to je da je Stričak bio vidno alkoholiziran. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pozivam vas da pokažete nultu stopu tolerancije prema nasilju te osudite ovo i pozovete župana na ostavku, ako to već nije učinio - rekla je Martinčević.

Plenković se nije opširno osvrnuo na ovaj događaj, tek je kratko rekao: 

- Koliko sam ja shvatio, gospodin Stričak je bio žrtva. On je bio udaren u tom incidentu koji, u svakom slučaju, bolje da se nije dogodio.

Martinčević nije bila zadovoljna njegovim odgovorom. 

- Ja vam nisam predočila svoju interpretaciju, već izvješće policije. U njemu ne piše da je župan bio žrtva, već piše za što je prijavljen. Moram vas podsjetiti da ovo nije njegov izolirani incident, on ima dugu povijest pojavljivanja u takvim situacijama. Tako iza sebe ima proces zbog obiteljskog nasilja, prijavu za silovanje i sličan fizički obračun prije dvije godine. S obzirom da Varaždin baš nije Gotham City, i nije baš uobičajeno da se neki dužnosnik pojavljuje u takvim obračunima, molim vas da interevenirate - rekla je Natalija Martinčević. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video