Vijesti / Politika

OBRAZOVANJE

Besplatna školska prehrana: 'Grad će plaćati za one koji imaju prebivalište i pohađaju školu u Varaždinu'

Besplatna školska prehrana: 'Grad će plaćati za one koji imaju prebivalište i pohađaju školu u Varaždinu'
Ilustracija (Goran Kovačić / PIXSELL)

Ekonomska cijena obroka povećana je s 5 kuna na 6,80 kuna.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković danas je iznio nešto više detalja o besplatnoj školskoj prehrani za sve učenike gradskih osnovnih škola. Novac za to osiguran je rebalansom proračuna na protekloj sjednici Gradskog vijeća. No pritom je važno napomenuti da postoje iznimke odnosno Grad Varaždin neće plaćati troškove prehrane za učenike koji ne žive na području Grada Varaždina, već ih u varaždinske škole roditelji dovoze iz okolnih općina. Također Grad neće snositi troškove prehrane ni za učenike koji imaju prebivalište na području Grada Varaždina, ali se školuju na području drugih općina. 

- To je delikatno pitanje i roditelji tih učenika smatraju da je to diskriminacija, ali nije o tome riječ. To da polaze varaždinske škole je njihov osobni izbor. Mi bismo voljeli svima platiti, ali time bi opet napravili   neravnopravnost. Jer netko bi onda mogao pitati zašto se nekome plaća, a ne živi ovdje - dao je argumente u emisiji Aktualac Radija Novi val.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz gradskog proračuna za prehranu učenika bit će izdvojeno oko 1,4 milijuna kuna, s time da je ekonomska cijena obroka povećana s 5 kuna na 6,80 kuna. 

Grad Varaždin također je uložio u uvjete u kojima se priprema hrana, primjerice u kuhinju Druge osnovne škole uloženo je ukupno više od 100 tisuća kuna. 

- Ne bismo mnogo učinili bez promjena u načinu kuhanja i pripreme hrane. Tako da će barem tri obroka tjedno biti kuhano, a i ostali obroci će biti nutricionistički ispravni, dakle neće biti pekarskih proizvoda ili nečeg takvog - najavio je Marković. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video