Vijesti / Politika

HDZ vs Reformisti

Križanić: 'Po tumačenju Reformista, župan Čačić je čak četiri puta bio u prekršaju protiv države'

Križanić: 'Po tumačenju Reformista, župan Čačić je čak četiri puta bio u prekršaju protiv države'
Varaždinska županija

'Prisiljen sam reagirati', rekao je predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije.

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, Josip Križanić (HDZ), reagirao je na priopćenje Reformista. 

Vezana vijest:

Anđelko Stričak ŽUPANIJSKI PRORAČUN Reformisti upozorili: 'Župan Stričak ponovno u prekršaju – ovoga puta prema državi'

Podsjećamo, Klub vijećnika Narodne stranke Reformisti u Županijskoj skupštini Varaždinske županije upozorili su na propust koji je počinila aktualna županijska vlast, a radi se o tome da župan Anđelko Stričak nije podnio polugodišnji izvještaj. 

Reformistima je priopćenjem odgovorio Križanić iz redova HDZ-a. 

- NS Reformisti su u priopćenju pod naslovom 'Župan Stričak ponovno u prekršaju – ovog puta prema državi' iznijeli neistinite i zlonamjerne informacije i tvrdnje, na koje sam prisiljen reagirati. 

Naime, prema odredbi Zakona o proračunu, koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, župan je obvezan do 30. rujna dostaviti Polugodišnji izvještaj predsjedniku Županijske skupštine, što je on i učinio 29. rujna ove godine. Sukladno odredbi članka 60. Poslovnika o radu Županijske skupštine, prijedlog akta dužan sam uvrstiti na dnevni red Skupštine najkasnije u roku od 60 dana.

Također, prema članku 27. stavak 1. Poslovnika o radu Županijske skupštine Varaždinske županije, predsjednik Skupštine je taj koji saziva i predlaže dnevni red sjednica. Znači ne župan, već predsjednik u dogovoru s Predsjedništvom skupštine.

Stoga me zaista čudi ovo vaše priopćenje. Jedno je ne znati, a iz vašeg priopćenja je vidljivo da ne samo da ne znate, nego i da neistinito i zlonamjerno informirate javnost.
To što optužujete aktualnog župana Stričaka još i mogu razumjeti, ali kada bi se držali vašeg tumačenja, optužili ste i bivšeg župana Čačića da je čak četiri puta bio u 'prekršaju prema državi'. To je doista teško razumjeti
- naglasio je Križanić. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.