Vijesti / Politika

BALE U BREZJU

Na natječaj za zbrinjavanje bala stigla - jedna ponuda

Na natječaj za zbrinjavanje bala stigla - jedna ponuda
Varazdinski.hr

Ponuda je viša od procijenjenog iznosa.

Danas su otvorene ponude pristigle na natječaj za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju. Pristigla je samo jedna ponuda, predala ju je zajednica ponuditelja - tvrtke CE-ZA-R iz Zagreba i HIS iz Donje Višnjice. 

Procijenjena vrijednost nabave bila je 148 milijuna i 850 tisuća kuna, a zajednica se javila s višim iznosom: 173.381.575 kuna odnosno, s PDV-om, 216.726.968,75 kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Očekujem da ćemo dobiti nekoliko kvalitetnih ponuda na javnoj nabavi - rekao je prije svega nekoliko dana gradonačelnik Neven Bosilj.

Vezana vijest:

Neven Bosilj, bale NATJEČAJ ZA BALE Bosilj komentirao 216 milijuna kuna za bale: 'Tržište je reklo svoje'

Naglasio je tada da je sve napravljeno po napucima državnih tijela, Grad je dobio sufinanciranje od Fonda za zaštitu okoliša u iznosu od 40 posto, u proračunu su predviđena sredstva, sada taj proračun treba izglasati na sjednici 30. studenoga i onda dobiti dozvolu od središnje države da se Grad može kreditno zadužiti. 

- Pa da to ruglo maknemo iz grada - rekao je Bosilj, napominjući da je rok za micanje bala 18 mjeseci od potpisa ugovora s izvođačom.

S obzirom da je u natječaju tražen postupak s otpadom koji se provodi u obližnjem MBO-pogonu, za pretpostaviti je bilo da se upravo tvrtka iz grupacije C.I.O.S. (što CE-ZA-R jest) javi na natječaj. Upravo stoga su se u proteklom razdoblju iz oporbenih redova mogle čuti kritike koje su tvrdile da tekst natječaja upućuje na pogodovanje.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video