Vijesti / Politika

NATJEČAJ ZA BALE

Bosilj komentirao 216 milijuna kuna za bale: 'Tržište je reklo svoje'

Bosilj komentirao 216 milijuna kuna za bale: 'Tržište je reklo svoje'
Varaždinski.hr, PIXSELL

Od početka do završetka natječaja, vrijednost posla narasla je za 30 milijuna kuna.

Vezana vijest:

bale BALE U BREZJU Na natječaj za zbrinjavanje bala stigla - jedna ponuda

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj osvrnuo se na današnje otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju. Kao što smo izvijestili, pristigla je samo jedna ponuda, ona zajednice ponuditelja tvrtki CE-ZA-R i HIS. Vrijednost ponude je, s PDV-om, 216.726.968,75 kn. To je oko 30 milijuna kuna više od procijenjene vrijednosti nabave.

- Prije donošenja odluke treba pregledati valjanost cjelokupne dokumentacije. Vjerujem da smo dobili ponudu zajednice ponuditelja koja će biti sposobna odraditi ovaj izuzetno zahtjevan posao i s tom činjenicom mogu reći da sam zadovoljan - rekao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osvrnuo se i na cijenu.

- Procjenu vrijednosti cjelokupnog projekta napravili smo prije nego što je nastupila ova inflacija i bili smo spremni na to da će ponude vjerojatno biti veće od procijenjene vrijednosti. Tu je, nažalost, tržište reklo svoje, kao i protok vremena - smatra Bosilj.

Bilo je kritika u vezi uvjeta natječaja.

- Cjelokupan postupak proveli smo u potpunosti transparentno i javnosti su dostupni svi podaci. Ono što je meni najvažnije jest da se bližimo konačnom rješavanju problema i micanju bala iz Brezja i neću dozvoliti da to spriječe ničije opstrukcije. Na mjestu otpada vidim modernu industrijsku zonu kakvu naš grad zaslužuje, vidim nova radna mjesta, vidim razvoj našeg grada. Vidim drugačiji Varaždin, bez sramotne brda smeća na ulazu u grad – rekao je gradonačelnik.   

Slijedi izglasavanje proračuna na sjednici Gradskog vijeća i ishođenje suglasnosti za kredit, kako bi Grad mogao financirati vlastitu komponentu. 

- Za provođenje ovog projekta potrebno nam je 130 milijuna kuna. Planiramo se dugoročno zadužiti za 120 milijuna kuna, a 10 milijuna kuna ćemo osigurati iz vlastitih prihoda. S bankama sam već pregovarao oko kredita i dogovorit ćemo najbolje uvjete. Dobili smo podršku i od države, proveli cijeli postupak u suradnji sa svim državnim tijelima, a od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako su nam i najavili, očekujemo 40 posto sufinanciranje – najavljuje gradonačelnik.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video