Vijesti / Politika

zbrinjavanje bala

Budimo grad o ponudi za zbrinjavanje baliranog otpada: 'Ishod postupka bio je unaprijed predvidiv'

Budimo grad o ponudi za zbrinjavanje baliranog otpada: 'Ishod postupka bio je unaprijed predvidiv'
Varazdinski.hr

'Kad ponuditelj nema konkurencije, nema ni razloga ponuditi konkurentnu cijenu', poručili su iz Budimo grad.

Gradski vijećnici političke platforme Budimo grad Ana i Hrvoje Petrić reagirali su na objavljenu ponudu koja je stigla na natječaj za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju.

Vezana vijest:

bale BALE U BREZJU Na natječaj za zbrinjavanje bala stigla - jedna ponuda

Pristigla je tek jedna ponuda, tvrtke CE-ZA-R iz Zagreba i HIS iz Donje Višnjice, a ona iznosi 216.726.968,75 kuna (s PDV-om), dok je procijenjena vrijednost nabave bila je 186 milijuna kuna (s PDV-om).

U priopćenju Ana i Hrvoje Petrić ističu kako je javna nabava bila takva da se javiti može samo jedna tvrtka, a da je izostanak konkurencije doveo i do nekonkurentne cijene.

Cijelo priopćenje donosimo u nastavku.

'Kako smo jasno istaknuli u srpnju ove godine, cjelokupan postupak javne nabave za rješenje „problema bala“, od samog početka zamišljen je na način da će na njemu moći biti izabran samo jedan ponuditelj.

To je danas potvrđeno.

Usprkos glasinama o interesu većeg broja potencijalnih ponuditelja, u Gradu je zaprimljena samo jedna ponuda, ona zajednice ponuditelja CE-ZA-R d.o.o. i HIS d.o.o. Isključenjem mogućnosti da se jave ponuditelji koji bi bale mogli odložiti, kao i isključenjem mogućnosti da se javi bilo koji drugi MBO osim varaždinskog, ishod postupka bio je unaprijed predvidiv.

Vezana vijest:

Neven Bosilj, bale NATJEČAJ ZA BALE Bosilj komentirao 216 milijuna kuna za bale: 'Tržište je reklo svoje'

Ono što nije bilo poznato, ali moglo se očekivati, je cijena od 216 milijuna kuna. To je punih 30 milijuna kuna više od procijenjene vrijednosti nabave. Kad ponuditelj nema konkurencije, nema ni razloga ponuditi konkurentnu cijenu.

Bit će zanimljivo gledati kako će ovu ponudu hvaliti Reformisti i kuditi Čehokovci. Naime, 2016. godine, i jedni i drugi glasali su protiv Habuševog prijedloga da se bale riješe za 70 milijuna kuna. Za tri puta manje. Tih 140 milijuna kuna razlike, njihov je grijeh', piše u priopćenju koje potpisuju Ana Petrić, gradska vijećnica 'Budimo grad' i Hrvoje Petrić, gradski vijećnik 'Budimo grad'.

Najnovije

Reci što misliš!