Vijesti / Politika

Ususret gradskom vijeću

Čehokovi vijećnici neće podržati proračun: 'Ovo je zaduživanje koje neće otplatiti ni naši unuci'

Čehokovi vijećnici neće podržati proračun: 'Ovo je zaduživanje koje neće otplatiti ni naši unuci'
Zvonko Lončar

Ivan Čehok smatra da ni HDZ ni Budimo grad neće podržati proračun...

Gradski vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su govorili o predstojećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. Istaknuli su kako neće podržati predloženi proračun za 2023. godinu.

- Lažima se daleko dogura, ali poslije više nema povratka. To je sukus Bosiljeve politike i politike Budimo grad koji ga je u koaliciji s SDP-om doveo na vlast. Sve što se događa u posljednje vrijeme samo je simptom obmana, nesposobnosti i neodgovornosti ove vlasti. Posljednje što se dogodilo je otvaranje ponuda za zbrinjavanje baliranog otpada. Bosilj je na izborima pobijedio jer je rekao da će smanjiti cijene svježeg otpada i uspostaviti bolji sustav gospodarenja otpadom, da će dobiti bolju cijenu za zbrinjavanje bala i da će biti transparentniji – rekao je uvodno Ivan Čehok.

Istaknuo je kako sadašnja gradska vlast nije ispunila ni jedno od danih predizbornih obećanja.

- Kada smo mi radili na rješenju za balirani otpad, i Bosilj i Budimo grad su radili prosvjede i valjali bale, uvjeravali su građane da će oni to učini jeftinije, uvjeravali su građane da mi zadužujemo našu djecu za sto milijuna. Ako je to bilo zaduživanje naše djece, onda je ovo što Bosilj sada predlaže bankrot koji ne da neće naša djeca otplatiti, neće otplatiti ni naši unuci – dodao je Čehok.

Rekao je da smatra da HDZ neće podržati plan aktualne vlasti za zbrinjavanje baliranog otpada, a smatra da ni Budimo grad neće podržati taj plan.

- Razumijem da je Ivan Obadić čovjek duboko komunističko mentaliteta, ali ne mogu vjerovati da bi on danas mogao glasati za nešto što će biti 300 posto skuplje, kao što kaže Davor Patafta, od nagodbe koju smo mi predlagali.

Čehok je kazao i da je proračun i ovog puta tehnički neispravan, ali da je i razvojno loš.

- Imamo vlast koja se bavi sama sobom, uhljebljivanjem, lažima, kupovanjem ili pokušajem kupovanja medija i odlukama koje idu na štetu građana – zaključio je gradski vijećnik Ivan Čehok.

Sjednica Gradskog vijeća održat će se u utorak, 30. studenoga.

Najnovije

Reci što misliš!