Vijesti / Politika

BALIRANI OTPAD

Stričak o balama: 'Sugerirao sam Bosilju da riješi ugovor i koncesiju, to nije napravljeno'

Stričak o balama: 'Sugerirao sam Bosilju da riješi ugovor i koncesiju, to nije napravljeno'
Varazdinski.hr

Pravni status ugovora iz 2008. i koncesije iz 2013. nije reguliran, a Grad ulazi u treći pravni posao.

O varaždinskom baliranom otpadu govorilo se i na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Vijećnik Ivan Čehok pitao je župana Anđelka Stričaka kakvo je njegovo viđenje ponuđenog rješenja. Naime, proteklih dana postalo je jasno da je na natječaj pristigla samo jedna ponuda, teška 216 milijuna kuna. 

- Župane, vi ste izjavili: 'Nađe li SDP za kunu jeftinije rješenje od 1030 kuna, ja sam spreman kao HDZ to podržati'. Sada, ne da imamo 1029 kuna, nego 2200 kuna, pri čemu ne možemo vratiti PDV, a kamata će biti 4,2% ako ne i 5%. Je li Vaš stav, kao predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i kao župana, i dalje isti o tome pitanju. Jer mi sada imamo tri ugovora. Koncesiju iz 2013. za 800 kuna plus PDV, 1030 kuna plus PDV prema ugovoru iz 2008. i sad 2200 kuna - iznio je Čehok. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stričak je napomenuo da je početkom godine iznio svoj stav o bala, rekavši da će Varaždinci tri puta morati platiti zbrinjavanje jednog te istog otpada. Sugerirao sam gradonačelniku da prethodno riješi ugovor i koncesiju, što nije napravljeno, nego je raspisan natječaj. Sada imamo skuplje rješenje i od ugovora i od konsecije, dva do tri puta. Jedino rješenje bila je integralna nagodba, a ako netko ima za kunu jeftinije rješenje, neka ga iznese. Ovo je 230% skuplje - rekao je Stričak svoj stav, dodavši da rješenje nije ne njemu te je pozvao i druge općine čiji je otpad u Brezju da se uključe.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video