Vijesti / Politika

NL Ivana Čehoka

Čehok o referendumu za bale: 'Jedini pravi referendum su izbori, a Bosilj je lagao prije 18 mjeseci'

Čehok o referendumu za bale: 'Jedini pravi referendum su izbori, a Bosilj je lagao prije 18 mjeseci'
Varaždinski.hr

'Svjestan je da je njegovo rješenje financijski neodrživo i svjestan je da građani Varaždina to ne mogu platiti', naglašava Čehok.

Gradski vijećnik Ivan Čehok osvrnuo se na izjavu gradonačelnika Nevena Bosilja koja je vezana uz referendum o rješavanju bala u Brezju.

Vezana vijest:

Neven Bosilj najavio gradonačelnik 'Spreman sam raspisati referendum za bale, idemo čuti što građani misle o tome'

Podsjećamo, Bosilj je jučer rekao da je spreman prihvatiti prijedlog Budimo grad oko referenduma, gdje bi se građani izjasnili o tome hoće li se riješiti situacija s balama u Brezju po određenoj cijeni koja je dobivena na natječaju.

Čehok sada tvrdi da je za referendum ako Bosilj ne želi prihvatiti ugovor po 1.000 kuna/tona i da su jedini pravi referendum – izbori.

- Savjetodavni referendum ne znači ništa jer referendumsko pitanje treba biti jasno, što se ovdje ne može postići; jer savjetodavni znači da na njega može izaći i manje od npr. 10% građana i jer takav referendum ne otkriva pozadinu svega – napisao je Čehok.

Kazao je da je pozadina svega neprihvaćanje ponude koja je došla kada su on i Zlatan Avar bili na vlasti.

- Ovako je Bosilj lagao 2021., dakle prije 18 mjeseci, da je naše rješenje za 110 milijuna preskupo i nepovoljno, i to u uvjetima NAJNIŽIH kamatnih stopa. Sada vas želi uvjeriti da je njegovo rješenje od 220 milijuna kuna najpovoljnije, i to sa najvišim kamatnim stopama u zadnjih 8 godina. Je li vam sad jasno zašto se lažljivi i nesposobni Bosilj boji izbora?! Svjestan je da je lagao i obmanjivao, svjestan je da je njegovo rješenje financijski neodrživo i svjestan je da građani Varaždina to ne mogu platiti – istaknuo je bivši gradonačelnik.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video