Vijesti / Politika

Forum žena SDP-a Varaždinske županije

Peđa Grbin o neizglasavanju varaždinskog proračuna: 'Sitni politikanti stali su na put razvoju'

Peđa Grbin o neizglasavanju varaždinskog proračuna: 'Sitni politikanti stali su na put razvoju'
SDP

Prisustvovao je izbornoj Skupštini Foruma žena SDP-a Varaždinske županije...

U petak, 2. prosinca, održana je izborna Skupština Foruma žena SDP-a Varaždinske županije. U konferencijskoj dvorani Arene Varaždin okupio se velik broj žena, koje su zajedno sa svojim muškim kolegama poslale znakovitu poruku – zajedno možemo sve!

Istaknuti su mnogobrojni primjeri koje je pokrenuo Grad Varaždin u manje od godinu dana, a sve u cilju promicanja rodne ravnopravnosti i jednakosti. Varaždinske škole prve su u Hrvatskoj uvele menstrualne potrepštine kao nadstandard, koji je kao primjer dobre prakse prihvatila i Vlada Republike Hrvatske, te ga implementirala na razini cijele države.

Uvođenjem besplatnih obroka u škole, izgradnjom novih vrtića i produženim boravkom indirektno se utječe na položaj žena u društvu. Žene su pokretači pozitivnih promjena i temeljni stup našeg društva. 

Skupštini su nazočili predsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin, potpredsjednica SDP Hrvatske Sabina Glasovac, predsjednica Foruma žena SDP Hrvatske Sandra Krpan, saborska zastupnica i predsjednica ŽO SDP Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, predsjednik Foruma mladih SDP Hrvatske Lovro Lukavečki, saborske zastupnice Andreja Marić i Boška Ban Vlahek, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je neizglasavanje varaždinskog proračuna, što bi moglo rezultirati prijevremenim izborima u Varaždinu.

- To je pitanje onih nesretnih, ružnih, groznih bala koje nitko do sada u Varaždinu nije bio u stanju riješiti, a ovi ljudi tu oko mene jesu. Znaju kako, mogu, ali im neki stoje na putu. Zašto? Zbog sitnih vlastitih političkih interesa - rekao je Grbin za Index.

Skupštinu je u vodila predsjednica Radnog predsjedništva Kristina Mirčetić Petrin, a za predsjednicu Foruma žena SDP-a Varaždinske županije izabrana je Dubravka Biberdžić. 

Najnovije

Reci što misliš!