Vijesti / Politika

ŽUPANIJSKA STRATEGIJA

Krunoslav Lukačić iz HNS-a: 'Inicijativa oko integriranog javnog prijevoza se isplatila'

Krunoslav Lukačić iz HNS-a: 'Inicijativa oko integriranog javnog prijevoza se isplatila'
HNS

Cilj je jednom kartom putovati autobusnom linijom, minibusom i vlakom.

Varaždinska županija predstavila je strategiju razvoja 2021.-2027. godine, pod nazivom „Plan razvoja 5.O“, koja se temelji na 50 velikih ulaganja te na 5 temeljnih razvojnih područja, gdje je jedna od njih „Održivi razvoj gospodarstva i prometne infrastrukture“. Tim povodom, izjavom se oglasio predsjednik županijskog HNS-a, Krunoslav Lukačić.

- Iznimno nam je drago što Varaždinska županija prepoznala našu inicijativu i uvrstila projekt koji već duže vrijeme zagovaramo u svoju strategiju za razdoblje do 2027. godine. U proteklom razdoblju najavljivali smo projekt uspostave javnog županijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, gdje bi jednom kartom mogli putovati cijelom županijom, odnosno njenim zonama koje bi bile uspostavljene oko gradskih središta. To bi bila osnova za integrirani javni prijevoz putnika, odnosno putovanje jednom kartom autobusnom linijom, minibusom i vlakom, kombinirajući više vrsta prijevoza i čineći isti lakšim za korisnika, bržim i dostupnijim. Dostupnost sadržaja i usluga upravo je glavni motiv naše inicijative, odnosno realizacijom projekta postigli bi jednaku dostupnost istih svim građanima naše županije - rekao je Lukačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve opisano može se financirati sredstvima europskih fondova, nacionalnim sredstvima te sredstvima jedinica lokalne i područne samouprave, kao i od prodanih karata, gdje kontribucija građana ne bi prelazila 20% vrijednosti karte.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.