Vijesti / Politika

reformisti

Martinčević u Saboru: 'Zašto Vlada ne donosi odluku o imenovanju povjerenika?'

Martinčević u Saboru: 'Zašto Vlada ne donosi odluku o imenovanju povjerenika?'
Patrik Macek/Pixsell

'Anđelko Stričak odlučio učiniti apsolutno sve da se Varaždin zaustavi u rješavanju svojeg najvećeg problema, a to je preko 120.000 tona smeća koje stoji na ulazu u naš grad', rekla je Martinčević...

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević danas je u Saboru pozvala Vladu RH da odmah na sutrašnjoj sjednici donese odluku o imenovanju povjerenika kako bi se izbori u Varaždinu održali što je prije moguće i kako bi se izbjegle daljnje štete za građane Grada Varaždina.

- Svojim je utjecajem predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak odlučio učiniti apsolutno sve da se Varaždin zaustavi u rješavanju svojeg najvećeg problema, a to je preko 120.000 tona smeća koje stoji na ulazu u naš grad. Naime, HDZ ima svako pravo biti protiv proračuna i izazvati situaciju u gradu u kojoj se ide na izvanredne izbore. No nema pravo koristiti vertikalu vlasti, mijenjati dosadašnju praksu u takvim situacijama, a s jedinim jednim ciljem nanošenja štete gradu Varaždinu - rekla je Martinčević.

Podsjetila je također da su prošle godine padali proračuni u gradovima i općinama diljem Hrvatske, a Vlada je do 10. siječnja donijela odluke o raspuštanju vijeća i imenovanju povjerenika.

- Danas je 25. siječnja Odluke Vlade za Varaždin još nema. Od strane Ministarstva uprave je bila pripremljena i za sjednicu 19.01. ali nije donesena. Dakle, iste situacije, iste procedure – ali drugačija odlučivanja. Zašto Vlada ne donosi odluku o imenovanju povjerenika? To je dio taktike koji je vezan uz onemogućavanje rješavanja problema smeća, ali tom se istom taktikom prolongiranja rokova i stopiranjem grada onemogućuje i realizacija cijelog niza projekata. Svi najveći natječaji za EU fondove do 2027. biti će raspisani u prvoj polovici 2023. Bez Gradskog vijeća i  proračuna Grad Varaždin ostaje bez mogućnosti da se na natječaje prijavi i ostaje bez novaca iz EU fondova i bez realizacije projekata što predstavlja nesagledivu štetu za Varaždin. Radi li to Vlada namjerno podilazeći strastima lokalnog HDZ-a ili čisto zato jer ne razumije niti ju zanimaju problemi i interesi Varaždina kao i cijelog Sjevera generalno, nas ne zanima jer je rezultat isti - zaključila je Martinčević.

Najnovije

Reci što misliš!