Vijesti / Politika

GRAD VARAŽDIN

Poziv javnosti na sudjelovanje: Radi se nacrt strategije razvoja varaždinskog urbanog područja

Poziv javnosti na sudjelovanje: Radi se nacrt strategije razvoja varaždinskog urbanog područja
Denis Vlašić

Traže se mišljenja, primjedbe i prijedlozi, uključite se!

U razdoblju od 27. siječnja do 26. veljače 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Nacrta Strategije razvoja urbanog područja Varaždin.

Gradsko vijeće Grada Varaždina je 2021. godine donijelo Odluku o pokretanju postupka izrade Strategije razvoja urbanog područja Varaždin za razdoblje od 2021. do 2027. godine (SRUP), temeljnog strateškog dokumenta u kojem se određuju ciljevi i prioriteti razvoja urbanog područja Varaždin. SRUP je akt strateškog planiranja u okviru politike regionalnog razvoja. Služi kao multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj urbanog područja Varaždin kao cjeline unutar jasno definiranog vremenskog razdoblja, odnosno predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma za razdoblje 2021. - 2027. u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije. Nositelj izrade SRUP-a, sukladno Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, je grad koji je središte urbanog područja, odnosno Grad Varaždin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-2022-godini/ pod rednim brojem 11.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 26. veljače 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina, Petra Preradovića 10, Varaždin, s naznakom: „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt SRUP-a“ ili na e-mail adresu: [email protected]

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.