Vijesti / Politika

OPĆINA PETRIJANEC

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec na Svjetskom forumu za demokraciju u Strasbourgu

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec na Svjetskom forumu za demokraciju u Strasbourgu
Općina Petrijanec

Skup je organiziralo Vijeće Europe.

Vijeće Europe organiziralo je VII. Svjetski forum za demokraciju 2022. godine. Riječ je o jedinstvenoj platformi za donositelje odluka i aktiviste gdje se raspravlja o rješenjima ključnih izazova za demokracije širom svijeta. Forum ističe i ohrabruje demokratske inovacije na terenu i njihovo prenošenje na sustavnu razinu u cilju jačanja temelja demokratskih društava. Tema je ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokraciju 2022. – „Demokracija: Nova nada?“

Na Forumu se raspravljalo o uspješnim inicijativama i akcijama koje imaju polazište u stvarnom životu. Zatim su se izradila opća vodeća načela kako bi se potaknuli i podržali budući politički odgovori i djelovanje na terenu. U tom kontekstu Odjel za mlade poziva pedeset do šezdeset mladih da sudjeluju i povežu se s donositeljima odluka i kreatorima mišljenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U raspravi i prezentiranju su sudjelovali eminentni stručnjaci iz cijele Europe, a jedna od predavačica je bila i glavna tajnica Vijeća Europe iz Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić.

Polaznici iz Hrvatske su ovom prilikom posjetili Europski sud za ljudska prava i Ured stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri Vijeću Europe u Strasbourgu prof. dr. sc. Davora Derenčinovića.

Polaznicima Akademije za politički razvoj dodijeljeni su certifikati za uspješno završeno obrazovanje. Hrvatsku je na spomenutom trodnevnom forumu u Strasbourgu (Fra) predstavljalo 9 polaznika Akademije za politički razvoj, mladih osoba iz različitih sfera društvenog, akademskog, političkog i kulturnog života. Jedinice lokalne samouprave, kao polaznik Akademije za politički razvoj, je predstavljao načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

– Ovo događanje održava se pod okriljem Vijeća Europe, a na njoj su bila predstavljena i druga iskustva iz Europe i svijeta. Deseti Svjetski forum za demokraciju nastojao ponuditi odgovor na pitanje je li demokracija nova nada. Svejedno, na forumu su naveli kako je demokracija u nevolji te se mnogi pitaju hoće li preživjeti. Na ovome skupu istražili su se razlozi, kao i moguća rješenja krize te kakva je demokratska budućnost poželjna i moguća u interesu ljudi diljem svijeta – rekao je načelnik Općine Petrijane Željko posavec

Spomenimo da je Javni poziv za sudjelovanje na forumu objavio i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.