Vijesti / Politika

SURADNJA GRADOVA

Miroslav Marković boravio u Umagu, gdje se susreo s tamošnjim gradskim čelnicima

Miroslav Marković boravio u Umagu, gdje se susreo s tamošnjim gradskim čelnicima
Grad Varaždin

Jedna od tema bila je vezana uz izgradnju doma za starije i nemoćne.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković prošloga tjedna posjetio je Grad Umag, gdje su ga primili gradonačelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman. 

Ovom su prigodom delegacije dvaju gradova razgovarale o mnogobrojnim strateškim projektima u Gradu Varaždinu i Gradu Umagu. Gradonačelnik Umaga je zamjeniku Markoviću predstavio projekte „Umag – grad djece“, Program društveno poticane stanogradnje te socijalnu i društvenu politiku u okviru koje je izgrađen umaški Dom umirovljenika. Na sastanku je naglasak bio i na području gospodarstva, odnosno Gospodarskoj zoni Ungarija, na projekt koji je trenutno u tijeku, „Umaška promenada“. Bilo je riječi i o mega projektu „Smart City-Green City“, gdje se najveća pažnja posvetila aglomeraciji i projektu Valdemat, kao najboljem i jedinom primjeru sustavnog gospodarenja građevinskog materijala u Istri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković predstavio je ciljeve i projekte koje će Varaždin provesti u sklopu ITU mehanizma poput Centra kreativnih industrija, predinkubacijskog centra FOI iza vile Oršić, turističko prezentacijskog centra Varaždinske kuće. 

- Izrazito mi je zadovoljstvo posjetiti Umag, koji je sa svojim projektima i aktivnostima koje provodi poznat kao grad primjer dobre prakse u cijeloj Hrvatskoj. Razgovarali smo i o mogućnostima izgradnje doma umirovljenika, gdje nam Grad Umag također može poslužiti kao primjer s obzirom na to da je kao jedinica lokalne samouprave otvorio svoj vlastiti Dom za starije i nemoćne, a svjesni smo da Varaždin ima problem s takvim kapacitetima za naše starije sugrađane. Varaždin i Umag imaju puno sličnosti, suočavaju se sa sličnom problematikom te imaju iste ciljeve, a to je kontinuirani napredak i boljitak zajednice – istaknuo je zamjenik.

Suradnja gradova od neprocjenjive je važnosti radi razmjene iskustava između dvaju jedinica lokalnih samouprava. Primjenjujući dobru praksu ostalih gradova uvelike se može utjecati na razvoj jednog grada i zajednice.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.