Vijesti / Politika

RADOVI U VARAŽDINU

VIDEO Otvorena obnovljena Ulica Vatroslava Lisinskog

VIDEO Otvorena obnovljena Ulica Vatroslava Lisinskog
Grad Varaždin

Radovi su gradski proračun stajali oko 230 tisuća eura, a Varkom je dodatno o svom trošku izveo radove u vrijednosti od 15 tisuća eura.

Danas u prijepodnevnim satima otvorena je za promet Ulica Vatroslava Lisinskog u Varaždinu. Tom je prigodom varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj sa suradnicima na konferenciji za novinare iznio nekoliko podataka o radovima na ovoj lokaciji, ali i na nekim drugim mjestima u gradu. 

Radovi su obuhvaćali rekonstrukciju kolnika i nogostupa te odvodnje oborinskih voda s prometnice. Obavljeni su radovi  na uklanjanju postojeće kolničke konstrukcije, iskopu i nasipu za izradu tamponskog sloja i betonske stabilizacije nove kolničke konstrukcije, postavi granitnih rubnjaka, uređenju oborinske odvodnje te postavi granitne kocke na kolniku i kolnim prilazima, kao i betonskih opločnika na nogostupima. Prethodno je tvrtka Varkom izvela radove na rekonstrukciji vodovodne mreže, što je financirano sredstvima Varkoma u iznosu od oko 15 tisuća eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost izvedenih radova je 1.712.536,30 kuna (oko 230.000 eura), uključivo PDV, a radove je izvela tvrtka Vodogradnja.

- Nakon 2015. godine, ovo je prva ulica u centru grada koja je u potpunosti obnovljena. Plan je bio završiti radove do Dana grada u prosincu, ali pokazalo se da to nije realno. Imali smo arheološki nadzor i konzervatorski nadzor, naknadno smo uveli i Varkom, koji je u potpunosti rekonstruirao vodovodnu mrežu. Dobili smo 150 metara ulice koja će biti na ponos Varaždinu - rekao je Bosilj i zahvalio tvrtki Vodogradnja i njezinim radnicima. 

Vodogradnja istovremeno uređuje trg u Habdelićevoj ulici, rečeno je da radovi biti gotovi do kraja ožujka. 

- Trenutno se radi na projektu uređenja Gradske vijećnice, uređujemo centar, ali ne i samo centar - napomenuo je.

Bila je najavljena obnova Cankareve ulice, ali s tim će se pričekati dok se ne završi obnova bivše zgrade Vame.

- Kad dobijemo proračun, krenut će se s radovima u Trenkovoj, krenut će se Omladinskom ulicom u Kućanu, radi se u Ulici Mihajla Pupina, za ovu godinu predviđena je Ulica Tina Ujevića, Istarska, Milke Trnine. Pripremili smo projekt, samo čekamo proračun kako bismo krenuli u daljnje radove - najavio je Bosilj.  

Na riječi gradonačelnika nadovezala se dr. sc. Vesna Pascuttini Juraga, pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija, koja je, između ostalog, istaknula: 

- Ugradnjom granitnih kocaka i ostalih kamenih ploča, kakve su ugrađene i u druge ulice u gradu, dobiva se jedna kvaliteta i vrijednost uređenja kulturno-povijesne cjeline grada Varaždina.

Direktor Varkoma Bruno Ister obrazložio je zbog kojih se Varkom uključio u rekonstrukciju ulice.

- Gubici i smanjenje gubitaka u sustavu pitke vode su apsolutni prioritet u narednom razdoblju. I primjer u ovoj ulici, gdje smo izmijenili cijevi stare preko trideset godina, a korisnici su dobili nove priključke, primjer je obnove kakav bi trebali prakticirati na ostalim pravcima vodovoda u Varaždinu - rekao je.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predstavnik izvođača radova Vodogradnje, voditelj gradilišta Dražen Petrina.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video