Vijesti / Politika

GRAD IVANEC

Ivanečki SDP: 'Želimo da se glas građana čuje u Ivanečkim novinama'

Ivanečki SDP: 'Želimo da se glas građana čuje u Ivanečkim novinama'
SDP Ivanec

SDP smatra da ono što se sada objavljuje u Ivanečkim novinama nije dovoljno.

Ivanečki SDP izvijestio je o svojoj inicijativi iznijetoj na sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanca održanoj 16. ožujka, kojom traže da se u Ivanečke novine uvrste i pitanja građana upućena gradskoj upravi. 

- Gradske Ivanečke novine glavni su izvor informacija za građane i sredstvo osobne samo promocije gradonačelnika. Kroz njih se redovno, na mjesečnoj razini, izvještava građane o raspravama i pitanjima sa Gradskog vijeća. SDP smatra da to nije dovoljno, već je potrebno da se i glas građana izravno čuje. Stoga smo predložili da se potpisana pitanja koja gradonačelnik zaprima od strane građana objave u Ivanečkim novinama zajedno s odgovorom - poručuju SDP-ovci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, tražili su da se proširi distribucijsko-telekomunikacijska mreža na područje cijeloga grada. 

Osvrnuli su se i na javna priznanja.

- Grad Ivanec kao novost uvodi da se uz javna priznanja dodjeljuju medalje sa likom viteza ivanovca i likom rudara, dok će se medalja s likom planinara prodavati po komercijalnim uvjetima. Jasno smo naglasili da određena priznanja i odlikovanja koja primaju najzaslužniji pojedinci u našem društvu moraju sa sobom nositi određenu težinu i ne mogu se prodavati kao suveniri. Jednako tako predložili smo da se uz jedno od najviših priznanja Grb Grada Ivanca dodjeljuje malteški križ, koji je glavni element gradskog  službenog Grba - poručuju iz SDP-a.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.