Vijesti / Politika

Sjednica Gradskog vijeća

VIDEO Bosilj nakon izglasavanja i zaduženja za bale: 'Nakon 5 mjeseci praznog hoda imamo proračun od 85 milijuna eura'

VIDEO Bosilj nakon izglasavanja i zaduženja za bale: 'Nakon 5 mjeseci praznog hoda imamo proračun od 85 milijuna eura'
Foto Agencija Sjever/Siniša Sović

'Možemo pokrenuti procese koji su stajali', istaknuo je varaždinski gradonačelnik.

Danas se održava 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, a nakon četiri izglasane točke, gradonačelnik Neven Bosilj obratio se novinarima. Proračun Grada Varaždina za 2023. je prihvaćen s 14 glasova gradskih vijećnika (12 SDP-ovih te Dubravka Novak - Nezavisna lista i Devid Kos - Reformisti). 

- Grad Varaždin je konačno nakon 5 mjeseci praznog hoda dobio proračun od 85 milijuna eura. Možemo pokrenuti procese koji su stajali. U ponedjeljak proračun već vrijedi. Prvi koraci su dopis Ministarstvu financija za zaduženje za bale i dopis Fondu za financiranje od 40 posto, gdje su nam već dali načelnu suglasnost - kazao je Bosilj te nastavio: 

- Zatražio sam sastanak kod ministra Filipovića jer tražimo dodatno financiranje za varaždinske bale, budući da Karepovac financiraju s 95 posto. Ne vidim razloga zašto bismo mi imali financiranje od samo 40 posto. Ministarstvo gospodarstva je prije dva dana dalo suglasnost za sufinanciranje varaždinskog pročistača kako bi mogli završiti Aglomeraciju. Očekujem da se uključe i u rješavanje bala. To zaduženje koje smo danas izglasali je worst case scenarij. Ukoliko ćemo morati plaćati PDV, a mi ćemo si ga odbijati, ukoliko će nam država neće željeti pomoći i ako nećemo morati plaćati sanaciju tla, a vjerujem da nećemo, tako da ćemo sigurno proći puno jeftinije nego što je cjelokupno zaduženje - istaknuo je gradonačelnik Varaždina. 

U nastavku pogledajte što je sve Neven Bosilj rekao. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video