Vijesti / Politika

OPĆINA PETRIJANEC

Općini Petrijanec odobreno 35.600 eura za asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Općini Petrijanec odobreno 35.600 eura za asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Obnovit će se odabrane ceste u Družbincu, Petrijancu i u Majerju.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.

Ukupno je odobreno 388 projekata, među kojima i onaj Općine Petrijanec – projektom pod nazivom “Gospodarska i socijalna revitalizacija općine Petrijanec kroz modernizaciju postojeće cestovne infrastrukture”. Općini Petrijanec odobren je maksimalan iznos od 35.600,00 eura.

– Radi se o projektima kojima se potiče ili pridonosi boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, te ujedno i na aktivnostima realizacije svih drugih projekata kojima će se pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području naše općine Petrijanec. Dobivena sredstva Ministarstva neće biti dovoljna za realizaciju tog projekta te će se razlika morati sufinancirati iz općinskog proračuna, za što su sredstva već osigurana u proračunu Općine Petrijanec. Ceste koje ćemo asfaltirati zapravo su frekventni poljski putevi koje smo prošle godine napravili metodom hladne reciklaže, očekujem da ćemo do kraja godine provesti i ovaj projekt i značajno podići komunalni standard u našoj općini – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Popis cesta koje će se asfaltirati:

DRUŽBINEC, Dravska ulica,
NC 1-012, na dijelu k.č.br.89/5, k.o. Družbinec
NC 2-048, na dijelu k.č.br. 343, k.o. Družbinec
Ukupna duljina dionice 455 + 75 m.

PETRIJANEC, Butina
NC 2-050, na k.č.br 1564/2, k.o Petrijanec i na dijelu k.č.br. 1209, k.o. Petrijanec
Ukupna duljina dionice 500+250 m.

MAJERJE, Radnička ulica,
NC 2-060, na k.č.br 289, k.o Majerje
Ukupna duljina dionice 902 m.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video