Vijesti / Politika

Rješavanje bala

Vlada upravo donijela odluku! Fond će osigurati 29 milijuna eura za bale

Vlada upravo donijela odluku! Fond će osigurati 29 milijuna eura za bale
Neva Zganec/Pixsell/Varaždinski.hr

Čini se da je sad gotovo - bale će se maknuti iz Brezja te će tako završiti saga koja je trajala više od 18 godina.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurat će sredstva u iznosu 29.164.611 eura, a to znači da će se varaždinske bale financirati u stopostotnom iznosu, odlučeno je tako danas na sjednici Vlade Republike Hrvatske.

Premijer Andrej Plenković najavio je 12. točku na sjednici kao važnu odluku za Grad Varaždin i niz općina u Varaždinskoj županiji. 

- Riječ je o prijedlogu odluke o sanaciji zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Brezje 'Grad Varaždin', popularno nazvane 'bale' – rekao je uvodno Plenković.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović kazao je da će se riješiti problem baliranog otpada koji Varaždin muči već više od 15 godina. 

- Prijedlog ove odluke je operacionalizacija onoga što je premijer najavio na Danu Varaždinske županije. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirat će sanaciju bala u stopostotnom iznosu, a to je nešto više od 29 milijuna eura. Tako će se zaštititi zdravlje ljudi, riješiti potencijalna ugroza za strateške rezerve pitke vode i zaštititi okoliš. Predlažem da se donese ova odluka - kazao je ministar Filipović, a odluka je odmah netom i potvrđena, odnosno izglasana. 

Plenković je ujedno zahvalio na suradnji i aktivnoj komunikaciji gradonačelniku Varaždina Nevenu Bosilju, županu Anđelku Stričaku te saborskim zastupnicima iz Varaždinske županije.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video