Predsjednica o Ilčićevom istupu: ‘Odgovoran političar trebao bi se informirati’

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je napokon komentirala izjave kontroverznog predsjednika Hrasta, Ladislava Ilčića za Novi list.

– U medijskom prostoru svakodnevna je zaglušujuća buka izjava pojedinih političara, koji nisu nužno i stručnjaci za pojedina područja. Ukoliko nije ekspert za pojedino područje, u ovom slučaju endokrinološko, odgovoran političar trebao bi se o pojedinim temama informirati prije nego donese svoj vlastiti stav, a posebno prije nego ga iznese u javnosti. Općenito smatram da se za mnoga važna pitanja u javnosti iznose mišljenja koja nisu stručna, što nekada dovode i do ugrožavanja zdravlja, kao što je bio slučaj s cijepljenjem. Moj stav o jednakosti i ravnopravnosti muškaraca i žena ne očituje se samo u mojim izjavama, nego u cijelom mom životopisu i djelovanju – kazala je, a prenosi Novi list.

Podsjetimo, predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić prošlog tjedna zgrozio je javnost tijekom tribine o Istanbulskoj konvenciji u Studentskom domu ‘Stjepan Radić’ na kojoj je izjavio:

– Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije