‘Članstvo u Gradskom odboru SDP-a nespojivo je s obnašanjem funkcija u Gradu!’

Varaždinski Gradski odbor SDP-a na svojoj sjednici u četvrtak, 25. siječnja, donio je zaključak po kojem je članstvo u upravljačkim tijelima stranke nespojivo s funkcijama pročelnika u Gradu Varaždinu te sa članstvom u upravama gradskih poduzeća i javnih ustanova te upravnim vijećima javnih ustanova.

Tu je vijest medijima prenio Miroslav Marković, predsjednik gradskog SDP-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

– S obzirom da su s raznih strana ponovo počeli kružiti glasine i puštaju se politički spinovi o tome da je varaždinski SDP u ‘tihoj’ koaliciji s gradonačelnikom Čehokom, ovim putem ponovno oštro opovrgavam takve dezinformacije. Novo vodstvo Gradske organizacije, zajedno s našim gradskim vijećnicima, ostaje jedina prava oporba ovog gradskoj vlasti – ustvrdio je je Marković.

Dodao je da svi oni koji ostaju raditi na odgovornim mjestima u Gradu, kao i oni koji se javljaju na javne natječaje za rukovodeće funkcije u trgovačkim društvima i ustanovama u vlasništvu grada, vrhunski su stručnjaci u svojim područjima rada.

– Hoće li se javljati na natječaje je isključivo njihova osobna odluka i u tome imaju našu podršku – napomenuo je predsjednik varaždinskog SDP-a.

No problemi nastaju, zaključio je Gradski odbor stranke, u trenutku kad su ljudi na funkcijama istovremeno i članovi upravljačkih tijela stranke.

– Smatramo to političkim sukobom interesa. Zbog toga očekujemo da svi oni koji su ili će biti u toj poziciji izađu iz političkog vrha stranek kako bi bez pritiska mogli obavljati svoje stručne dužnosti u Gradu – zaključio je Marković.

Ovaj zaključak se odnosi na jednu jedinu osobu, pročelnicu Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Mirelu Ivanković. Riječ je o osobi koja je bila protukandidat Markovići na nedavnim izborima za predsjednika gradskog SDP-a.

Svi ostali SDP-ovci na funkcijama nisu članovi ni Gradskog odbora ni Predsjedništva. To su primjerice Damir Mikulić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, zatim Marin Bašić, bivši direktor, a sada v.d. direktor Parkova, pa Zoran Svetec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi

Na naš upit zašto ovaj zaključak Gradskog odbora nije proširen i članstvom u nadzornim odborima, Marković je odgovorio da je razlika u tome što nadzorni odbori služe za nadziranje rada tvrtki i da se SDP kao opozicija nema razloga odreći nadzornih funkcija.

Podsjetimo, Miroslav Marković još uvijek je član Nadzornog odbora Termoplina. Također, SDP-ova gradska vijećnica Gordana Marsenić i potpredsjednica Gradskog odbora SDP-a članica je Nadzornog odbora Gradske tržnice.

Za komentar zaključka Gradskog odbora SDP-a upitali smo Mirelu Ivanković:

– Mogu samo reći da ne znam na koji način sam u sukobu interesa, zaključak nisam vidjela i ne mogu ga komentirati, a poziv na ostavku na stranačke dužnosti nisam zaprimila. Svoje stranačke dužnosti obavljala sam savjesno i ne vidim zašto ne bih mogla i dalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije