Anita Velić Fabijanić u Rimu sudjelovala na konferenciji o budućnosti Europe

Europska demokratska stranka (European Democratic Party – EDP) organizirala je u Rimu konferenciju na temu budućnosti Europe, na kojoj je sudjelovala Anita Velić Fabijanić, članica Glavnog odbora Young democrats for Europe i predsjednica Interesnog odbora mladih Narodne stranke-Reformisti.

O budućnosti Europe raspravljalo se u Hadrianovom hramu u petak, 8. prosinca, a glavni govornici bili su članovi talijanskih, francuskih i španjolskih vlada. Ideju ujedinjene i snažne Europe, u svojoj završnoj riječi, podržao je talijanski premijer Paolo Gentiloni. Pred sudionike stavljena su pitanja o krizi demokratskih ideja u Europi, o procesima razdvajanja i podjela unutar Europe, ali i o prioritetima europske agende u 2018. godini, netom prije izbora za Europski parlament 2019. godine.

Općenito je stajalište da stav Europske unije mora biti proaktivan, a ne reaktivan. Kao prioritet istaknuta su socijalna prava, ali i oporavljanje temeljnih vrijednosti i stavljanje osobe u središte našeg zajedničkog projekta, ujedinjene i snažne Europe. Ponovno privlačenje europske predanosti osobi prioritet je Europe u 2018. godini.

– Iznimno je važno da mladi ljudi iz različitih dijelova Europe sudjeluju kao punopravni članovi na događajima u kojima se raspravlja o budućnosti Europe. Cjelokupan rad i zalaganje Reformista u organizaciji mladih demokrata usmjeren je prema jačanju pozicije Hrvatske unutar ove parlamentarne grupe, što će otvoriti nove mogućnosti mladima iz regije. Sljedeće godine u proljeće održati će se kongres mladih demokrata u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Young democrats for Europe i European Democratic Party, a domaćin će biti Interesni odbor mladih Reformista – istaknula je Velić Fabijanić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije