O PARKIRANJU Čehok: ‘To je pitanje svijesti. Pozivam građane da budu tužibabe!’

Problemi vezani uz parkiranje na zelenim površinama i blokiranje prometa parkiranjem na nedozvoljenim mjestima, kao i vožnja gradskom jezgrom može se riješiti jedino povećanjem svijesti i odgovornosti građana.

Mišljenje je to varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, koje je iznio na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanja vijećnika. Vrlo konkretna pitanja o konkretnim lokacijama postavili su Vjeran Strahonja i Vlado Sevšek.

Odbacio je Čehok tumačenje da bi problem mogao biti u tome što komunalno redarstvo ili policija nedovoljno revno rade svoj posao.

– Toga ima svugdje. I kad bismo imali deset redara, oni opet ne bi mogli biti na svim mjestima.

Uputio je pritom i zanimljiv poziv građanima:

– Pozivam građane da budu tužibabe i da prijavljuju sve takve slučaje. To nije ništa neobično. To je pitanje svijesti i odgovornosti građana – rekao je Čehok.

Vijećnik Vjeran Strahonja rekao je da nije zadovoljan odgovorom.

– Ne mogu građani preuzeti posao policije. Iznio sam konkrektne lokacije. Ja sam osobno zvao policiju, oni upućuju na komunalne redare, oni ne rade vikendom. Vi govorite o onome što se može primijeniti na ekscese, ali ovdje se radi o redovitom nepropisnom parkiranju na određenim lokacijama. Ne možemo to relativizirati – reagirao je Strahonja.

Gradonačelnik se osvrnuo i na vožnju po Korzu.

– Tu se vozi kao po autodromu. Moje je mišljenje da bi od proljeća trebali uvesti i to da se u gradsku jezgru ne može ući vozilima na benzin ili naftu, već samo električnim vozilima. Vidio sam vozača koji se u centar doveze velikim vozilom, izvadi jednu ‘škatulu’, dene jednu pod pazuh i kad ga pitam da zašto je morao zbog jedne ‘škatule’ doći vozilom, veli ‘je, imam pravo’. A godišnje za to pravo plaćaju 500 kuna godišnje! Tko hoće ulaziti u gradsku jezgru, neka plati 500.000 kuna, pa ćete vidjeti da neće nitko.

Najavio je da će od proljeća Grad mnogo strože regulirati problem s parkiranjem na starom Sajmištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije