Radimir Čačić odgovoran za štete i gubitak u varaždinskim Gradskim bazenima?

Desno orijentirani portal Direktno.hr objavio je kako je primio anonimno pismo u kojem se za sve propuste u gradnji Gradskih bazena Varaždin optužuje župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je u vrijeme gradnje bazena bio na čelu Coninga, tvrtke zadužene za nadgledanje radova na Gradskim bazenima.

U pismu se navodi kako se bez Čačića ništa bitno na bazenima nije radilo, a kao jedan od većih problema navodi se odabir izvođača. Naime, posao je dobila tvrtka Brodosplit inženjering, koju je vodio bratić bivšeg premijera Ive Sanadera Vlado Sanader, a cijena izgradenje je od početnih 25 milijuna kuna do kraja gradnje bila udvostručena te su neki aneksi ugovora uključivali i izgradnju privatnih apartmana, ističe se u pismu.

U pismu se također navodi, piše Direktno.hr, da je Čačić svoj utjecaj koristio kako bi nadzorni inženjeri zanemarili nedostatke u gradnji.

Anonimno pismo poslano je i Vladi Republike Hrvatske i glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, a župan Čačić još se nije očitovao na optužbe iz anonimnog pisma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije