Održana šesta redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec

U ponedjeljak, 23. listopada s početkom u 19 sati održana je u prostorijama Općine Gornji Kneginec šesta redovna sjednica Općinskog vijeća.

Na dnevnom redu našlo se ukupno 10 točaka dnevnog reda. Općinski vijećnici raspravili su i donijeli Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvješća odgojno-obrazovnog rada u pedagoškoj godini 2016./2017., donijeli su Odluku o prvim ovogodišnjim izmjenama i dopunama Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2017. godinu te sve prateće programe, a donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Gornji Kneginec.

Donesena je i Odluka o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom sa općinama Jalžabet i Sveti Ilija.

Općina Gornji Kneginec vlasnik je općinskog reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu, kao jedinog takvog reciklažnog dvorišta na području naše županije, te je isto sukladno zakonu ustupila na upravljanje trgovačkom društvu Čistoća.

Općina Sveti Ilija i Općina Jalžabet, obzirom da same nemaju reciklažna dvorišta, svojim pismenom zahtjevom iskazale su interes za zajedničku provedbu mjera gospodarenja otpadom s Općinom Gornji Kneginec, odnosno zajedničko korištenje reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu.

Nakon obrazloženja načelnika, Općinsko vijeće donijelo je Odluku o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s općinama Sveti Ilija i Jalžabet, te će se od sada i troškovi rada samog reciklažnog dvorišta dijeliti na tri općine, a prema broju korisnika s područja pojedine općine.

Donesena je i Odluka o povjeravanju poslova održavanja površina zatvorenog odlagališta otpada općinskoj komunalnoj tvrtki KNEKOM, a na samom kraju sjednice donesena je i Odluka o proglašenju statusa nerazvrstane ceste – javnog dobra u općoj uporabi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije