SLOVENCI U VARAŽDINU ‘Potrebno je ojačati suradnju na području turizma’

U Varaždin je danas, 26. rujna, održan sastanak gradonačelnika Ivana Čehoka i NJ. E. gđe. Smiljane Knez, veleposlanice Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.

Riječ je o nastupnom posjetu kojem je prisustvovao i Miran Senčar, gradonačelnik Grada Ptuja iz Slovenije s kojim Varaždin njeguje dugogodišnju partnersku suradnju. Uz gradonačelnika goste je primio i Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća.

– Ovo je moja treća posjeta Varaždinu, a smatram kako ima mnogo prostora za suradnju te na tome treba i dalje djelovati. U sklopu boravka ovdje posjetit ću i Drugu gimnaziju Varaždin, školu u kojoj učenici mogu učiti slovenski – istaknula je NJ. E. gđa. Smiljana Knez, dodajući kako se razgovaralo i o suradnji na području gospodarstva i kontinentalnog turizma.

Suradnja Varaždina i Ptuja ima dugu tradiciju, što je potvrdio i gradonačelnik Ptuja Miran Senčar.

– Suradnja između ljudi iz Varaždina i Ptuja, na svim područjima, je tako jaka da smo kao stari poznanici. Pričali smo kako bi na području turizma mogli ojačati suradnju, kako bi turisti ovdje ostali što duže – rekao je.

Ivan Čehok također je izrazio zadovoljstvo posjetom.

– Izrazili smo im dobrodošlicu, Ptuj je naš prijateljski grad, tako da su nam odnosi oduvijek dobri. Suradnja se do sad pokazala iznimno dobrom i plodnom, pa ćemo je nastaviti, a radimo i na nekim zajedničkim europskim projektima. Osim toga, ‘ponudili’ smo naše glazbenike koji bi mogli nastupati u Ptuju. Iako se sa Slovenijom ponekad zaoštre odnosi, naročito po pitanju granica, želimo pokazati kako građani, gradovi i općine mogu surađivati – zaključio je Čehok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije