Nije ga nazvao ‘nesposobnim uhljebom’, nego ‘sramotno nesposobnim činovnikom’

Zanimljiv odgovor dao je varaždinski župan Radimir Čačić županijskom vijećniku Živog zida Marijanu Dominku na pitanje o Čačićevim izjavama u vezi bivšeg župana Predraga Štromara.

Dominko je tijekom aktualnog sata Županijske skupštine pitao kako to da se proračun za 2017. godinu nadovezuje na stavke iz 2016., odnosno na Štromarov proračun, s obzirom da ga je Čačić u predizbornoj kampanji nazvao ‘nesposobnim uhljebom’.

– Nikada nisam rekao da je Štromar nesposobni uhljeb. Samo sam odobrio plakat na kojem je pisalo ‘Lider ili nesposobni uhljeb’, a građani su odlučili tko je tko. Hvala što mislite da sam ja lider – odgovorio je Čačić, dodavši, vezano uz proračun, da ‘ne smije biti pravnog vakuuma’.

To je, zapravo, točno. U izjavama Čačić nikad za Štromara nije upotrijebio izraz ‘nesposobni uhljeb’. Nazvao ga je ‘nesposobnim činovnikom’. Točnije, ‘sramotno nesposobnim činovnikom’.

– U jedinom sučeljavanju u prvome krugu dogodila se jedna groteskna situacija. Podsjetio sam, naravno, Štromara da su u moje vrijeme, kada sam bio župan, izgrađene 34 škole i sportske dvorane. I pitao sam ga ‘što si ti napravio u ovih 8 godina’. On je odgovorio: ‘Nisu 34 škole, nego 32, a to znam jer sam ja potpisivao ugovore’. To je odgovor jednog neuspješnog čovjeka! Da, potpisivao je ugovore jer je imao te ovlasti. Bio je i ostao činovnik. Bio je dio snažne i dinamične kompozicije koja je Županiju vukla naprijed i sad kad je ‘otkačen’ od kompozicije čudi se što vagon više ne ide. A na njemu i dalje piše ‘snaga Sjevera’! Nisi ti snaga Sjevera, ti si jedan sramotno nesposoban činovnik – izjava je Radimira Čačića iz predizborne kampanje, izrečena 23. svibnja ove godine.

> Čačić krenuo: ‘Imamo referendum: rezultati ili jajomati, lider ili činovnik!’

Tada je, ne birajući način i riječi, Štromara ‘počastio’ i jednim prezirnim ‘mrš’.

– Mi sada zapravo imamo referendum. Rezultati ili ništa! Ili: rezultati ili jajomati, može i to. Energija ili cmizdrenje! ‘Ne žele me primiti, ne slušaju telefon’. Daj… Mrš! Lider ili činovnik! – udarao je tada Čačić.

Kako je to izgledalo, možete pogledati u video snimci VTV Televizije. Početak priloga je na 3:58, a Čačićeva oštra izjava na 4:42.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije