Jadranka Bahlen pridružila se klubu zastupnika Reformista

U petak, 1. rujna, održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Natalija Martinčević, potpredsjednica Narodne stranke – Reformisti, Zlatko Koračević, predsjednik Kluba vijećnika Reformisti i Jadranka Bahlen, potpredsjednica Županijske organizacije i županijska vijećnica Hrvatske stranke umirovljenika i predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije.

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Kluba vijećnika Narodne stranke – Reformisti Zlatko Koračević poželio je dobrodošlicu Jadranki Bahlen u klub zastupnika Reformista. Koračević je naglasio kako je važno početi otvarati teme za umirovljenike i održavati tematske sjednice.

– Potrebno je da nastaviti dobre programe bez obzira na financijska ograničenja, koji su kao što znamo, ostavljeni dug u Županiji od 11,2 milijuna kuna. Isto tako još uvijek nije podmiren dug od strane države. Uz sve strateške restrikcije, postojeći standardi umirovljenika zasigurno se neće dirati, a raditi ćemo i na ojačavanju standarda – naglasio je Koračević.

Jadranka Bahlen, potpredsjednica Županijske organizacije i županijska vijećnica HSU-a i predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije izrazila je zadovoljstvo pridruživanju u Klub zastupnika Reformista te je rekla kako se već na prvom razgovoru osjetila međusobna povezanost koja će se temeljiti na dobroj suradnji za dobrobit umirovljenika. Bahlen je predsjednica Saveza udruga umirovljenika koja broji preko 9.000 članova i 31 udrugu.

Bahlen se osvrnula na najveći problem umirovljenika, a to su male mirovine, no na njih se ne može utjecati lokalno. Najavila je razne programe i projekte te niz aktivnosti koji će se kroz Klub zastupnika i suradnju s izvršnom vlasti Županije i realizirati.

Natalija Martinčević, potpredsjednica Narodne stranke – Reformisti istaknula je projekte koji se već sada provode unutar Varaždinske županije, a zasigurno se u velikoj mjeri odnose na umirovljenike. Ulaganja prvenstveno u zdravstvo na području naše Županije od kojih je važno istaknuti 7 zgrada koje se kompletno preuređuju po modelu Energetske učinkovitosti.

Projekt izgradnje objedinjenog hitnog prijema i dnevne bolnice, veliki projekt u Novom Marofu izgradnja novog spojnog objekta za palijativnu skrb vrijednosti preko 50 milijuna kuna, te još niz drugih projekata koji su u planu.

Izgradnja brze pruge Varaždin – Zagreb u kojem će svi građani moći doći iz jednog kolodvora na drugi za samo 40 minuta. Realizacija svih ovih projekata u velikoj će mjeri podići kvalitetu života naših umirovljenika.

– Varaždinska županija će osnovati Savjet za umirovljenike, prvo takvo savjetodavno tijelo, što će biti veliki iskorak. Savjet će dodatno voditi brigu o umirovljenicima i temama koje su za njih važne. Drugi važan iskorak je da će AZRA i Varaždinska županija pripremati projekte kojima će putem fondova Europske unije povlačiti sredstva za dodatno poboljšanje standarda umirovljenika – naglasila je Martinčević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije