VARAŽDINSKE TOPLICE Gradsko vijeće održalo 4. radnu sjednicu

Članovi Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica ne miruju. Naime, održana je i 4. radna sjednica na kojoj je, između ostalog, jednoglasno donijeta suglasnost za provedbu kapitalnih i tekućih projekata te početku izvedbe investicija na području Grada. Tri projekta dobila su posebnu pozornost, te će im se gradska Uprava prioritetno posvetiti.

– Riječ je o projektu koji obuhvaća izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u radnoj zoni Škarnik. Sve pripremne radnje su odrađene te nam slijedi prijava nadležnom Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Jednako tako slijedi nam druga faza radova na grobnoj kući u Rukljevini, kojima je obuhvaćena izrada konstrukcije prizemnog dijela objekta, limarski i krovopokrivački radovi, nova stolarije i ugradnja sanitarne opreme. Treći projekt koji je dobio prioritet je zamjena krovišta na Društvenom domu u Tuhovcu – informirala je Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Uz prioritetne, na popisu se nalazi još nekoliko velikih i vrijednih projekata koji Grad očekuju u narednom razdoblju.

– Puno je posla. Stavili smo pred sebe bogati plan radova i projekata, a sve kako bismo Varaždinske Toplice učinili boljim i kvalitetnijim mjestom za život našim građanima. Ne bojimo se izazove, a već uskoro će se vidjeti prvi rezultati novog gradskog vodstva – zaključila je gradonačelnica Ratković.

Uz spomenute projekte, Varaždinske Toplice očekuje još nekoliko kapitalnih investicija. Svakako treba izdvojiti izradu projektne dokumentacije potrebne za dobivanje građevinske dozvole prometnog rješenja pristupa s državne ceste na zemljište budućeg autobusnog kolodvora, rekonstrukciju i proširenje javne rasvjete, građevinske radove na energetskoj obnovi Vatrogasnog doma Lovrentovec…

Vijećnici su se složili i s dodjelom gradskih nagrada i priznanja, koje će dobitnicima biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, povodom Dana Grada, koja će se održati 11. kolovoza u 17 sati.

Ove godine Varaždinske Toplice dodijelit će po jednu nagradu za životno djelo, nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju te nagradu za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i inozemstvu, kao i osam medalja Grada.

Aktualni sat

Upozorenje s Vijeća – zapuštene površine više se neće tolerirati

Najveću raspravu tijekom Aktualnog sata izazvalo je stanje sa zapuštenim površinama, koje narušavaju izgled Grada i okolnih naselja, ali i ugrožavaju zdravlje građana.

– Očito je da upozorenja koja su se izdavala do sada ne daju očekivane rezultate. Trebamo razmisliti oko uvođenja kazni za neodgovorne vlasnike zapuštenih parcela – istaknuo je vijećnik Željko Bedeković, a s njegovim se stavom složio i Franjo Prstec, predsjednik Gradskog vijeća.

– Moramo se postaviti odlučnije prema onima koji ne izvršavaju svoju obavezu niti nakon višestrukih upozorenja. Ako ne započnemo s izdavanjem kazni ništa se neće promijeniti. Nije problem samo sa zapuštenim livadama, oranicama i okućnicama. Opasnost prijeti i sa zapuštenih vinograda, posebno onih u kojima vlasnici još nisu uklonili trsove zaražene fitoplazmom ili zlatnom žuticom.

Svoj stav rekla je i gradonačelnica.

– Grad je od 1995. godine započeo s novom izmjenom katastarske općine Varaždinske Toplice. Sve radnje su učinjene, materijali su predani u Državnu geodetsku upravu, te čekamo konačnu potvrdu da se konačno nakon 22 godine naša katastarska općina stavi u upotrebu. S time će napokon biti riješen i problem zapuštenog zemljišta na području Grada. Znat će se točno tko je vlasnik i korisnik svakog prostora, a samim time Grad će moći utjecati prema onima koji svoje površine ne održavaju.

Hrastovec dobiva vodovod i novu cestu

Gradonačelnica Dragica Ratković izvijestila je kako je projekt izgradnje vodovoda u naselju Hrastovec prošao na natječaju.

– Čeka se samo raspisivanje Javnog natječaja nakon kojeg će se započeti s radovima. Imamo najave kako je prošla i kandidatura za izgradnju nove ceste, ali u Grad još nije stigla službena potvrda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije