Čehok o optužbama protiv Drka: ‘Sumnjam da bi on išao to raditi na takav način’

U svojoj emisiji Nedjeljom u 2, emitiranoj 25. lipnja, voditelj Aleksandar Stanković nije svoga gosta, varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, propustio upitati o njegovom viđenju svjedočanstva Rajka Dondura o navodnom velikom kriminalu u Vindiji.

Dondur je, podsjetimo, gostujući kod Stankovića 9. travnja ove godine, iznio niz teških optužbi na račun Poslovnog sustava Vindija i njezina generalnog direktora Dragutina Drka.

Pritom je tvrdio da za sve te tvrdnje ima dokaze i da je u više navrata slučaj prijavljivao nadležnim institucijama.

> TEŠKE OPTUŽBE POKAJNIKA ‘Vindija je utajila oko 70 milijuna kuna poreza!’

> Vindija: ‘Dondur nas je već više puta ucjenjivao, slijedi kaznena prijava’

‘To je naknadna pamet’

– To je još jedna od onih naknadnih pameti. Čovjek koji se nakon 25 godina sjeća nečega… Kad čovjek govori o tako velikom kriminalu, s tako velikim odmakom, postavlja se pitanje zašto to sada čini, kome je to u interesu. Poglavito nakon što se sve to raspetljavalo oko Agrokora, a koji je Vindiji dosta dužan – iznio je svoje viđenje Ivan Čehok.

Nakon što je dovodeći u pitanje Dondurove motive doveo u pitanje i sadržaj njegovih tvrdnji, Čehok je dodatne razloge koji bi mogli ići kontra Dondurevog svjedočanstva pronašao u poslovnim vrlinama Dragutina Drka.

– Ja gospodina Drka znam, on ima nevjerojatnu radnu energiju, on ima viđenje i prehrambene industrije, i njezina mljekarskog dijela, i mesne industrije. I ja sumnjam da bi takav čovjek išao raditi nešto na takav način – rezonirao je Čehok.

‘Drk će imati podršku moje vlasti’

Dodao je da će Dragutin Drk imati podršku njegove gradske vlasti, i to stoga što je riječ o velikom poslovnom sustavu.

– Naravno da ona druga tijela i nadležne institucije u državi moraju raditi svoj posao – dodao je tada.

No iznio je varaždinski gradonačelnik i sljedeći stav:

– Kad gledam razvoj Vindije, ja sam uvjeren da je dobro da je Vindija privatizirana na način na koji je privatizirana. Čini mi se da je državna revizija pisala da nešto nije bilo u redu. Ali ako je tu bilo nekakvih grešaka, onda je svoje država trebala napraviti 2002. godine. To da ćemo privatizaciju preispitati je, naime, bila Račanova i Budišina platforma. Godine 2017. ja mislim da je to isključivo u svrhu da se ta firma uništi, što bi bila velika šteta za grad Varaždin – rekao je Čehok.

‘Drk je veliki poslodavac’

Nije zaobišao spomenuti pritužbe radnika ‘koji kažu da nisu plaće visoke’.

– Međutim činjenica je da on je veliki poslodavac, činjenica je da je veliki izvoznik, i činjenica je da sad ide graditi novi pogon, gdje će opet biti zaposleni ljudi. Prema tome, nama takvi gospodarstvenici u Hrvatskoj trebaju – ustvrdio je gradonačelnik.

‘Dondur je njima i prije prijetio’

Zašto bi netko i sebe išao optuživati? Vi ste dali naslutiti da je Dondur za nekoga istupio, upitao je dalje Stanković.

– Da. Nemam za to dokaze. Ali meni je čudno. Ja bih to prvo pomislio. Meni to baca sumnju na njegove stvarne motive. Navodno u Vindiji imaju dokaze da je on njima već prije prijetio. Dakle, to će se vidjeti sada – odgovorio je Čehok.

Također je rekao da je njemu ‘neprihvatljivo da se to radi na takav način’.

– Naravno, vi ste napravili svoje tom emisijom i to sa stajališta novinara sasvim sigurno je jedna bombastična vijest, međutim ja to ne bih nikada radio – rekao je Čehok Stankoviću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije