U Općini Trnovec Bartolovečki konstituirano Općinsko vijeće

Općina Trnovec Bartolovečki u ponedjeljak je dobila novo Općinsko vijeće. U sljedeće četiri godine vodit će ga Mario Sačić.

U Općinskom vijeću je osmero vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, koja je na izborima dobila 50,08 posto glasova, Mario Sačić, Željka Ljubić, Neven Tuđan, Marina Hižak, Božidar Poljanec, Miro Koren koji je zauzeo mjesto izabranog načelnika Zvonka Šameca, Stjepan Kežman koji mijenja izabranog zamjenika načelnika Marija Milaka te Jelena Borovec koja je u općinsko predstavničko tijelo ušla kao zamjena za Sonju Ružić Cvrtnjak, pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Trnovec Bartolovečki. HSS ima troje vijećnika, Božidara Tuđana, Gabrijelu Vincek i Bojanu Marijanović. I HDZ ima trojicu vijećnika, Zlatka Šantavca, Sinišu Skupnjaka i Ivana Sušeca, dok Narodna stranka – reformisti ima jednog vijećnika, Zdravka Hudlera.

Suradnja sviju

Na sjednici je bilo 14 od 15 izabranih vijećnika jer nije bilo Siniše Skupnjaka, a oni su većinom glasova za predsjednika Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog izabrali Marija Sačića, a za jednog od potpredsjednika Božidara Poljanca. Drugi potpredsjednik, iz redova predstavničke manjine, bit će izabran naknadno.

Sačić, koji je Općinsko vijeće vodio i u prošlom mandatu, u svom je obraćanju istaknuo da se nada suradnji svih vijećnika te da je dobro što je povećan broj vijećnica, kojih je u ovom sazivu trećina, odnosno pet od ukupno 15 članova Vijeća.

Novi-stari načelnik

Podsjetimo, povjerenje mještana da i u sljedeće četiri godine vodi Općinu Trnovec Bartolovečki dobio je načelnik Zvonko Šamec. Poziva na suradnju u Općinskom vijeću kao što je bila u prethodnom mandatu.

– Svi koji žele raditi za dobrobit mještana naše općine, nadam se njihovoj suradnji. U protekle četiri godine smo imali vrlo dobru suradnju, nadam se da će biti i u ovom mandatu. Ne trebamo svi isto misliti, ali surađivati svakako možemo. Sve što bude dobro ponuđeno za naše mještane, uvijek će se prihvatiti, bez obzira s koje strane dolazi – izjavio je načelnik Šamec nakon konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća te najavio neke projekte i odluke koji će se uskoro naći na sjednicama Vijeća.

Puno projekata

– Imamo puno planova i projekata. Prvi smo se prijavili na mjere za cestovnu infrastrukturu i društvene domove, a imamo spremne projekte i za nove natječaje. U Trnovcu će nakon izgradnje kanalizacije trebati obnoviti ulice. Gotov je projekt javne LED rasvjete i to će ići na sjednicu Općinskog vijeća, 590 stupova javne rasvjete čime bi pokrili cijelu općinu. Veliki projekt pred nama je aglomeracija za naselja Bartolovec i Žabnik – rekao je načelnik Šamec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije