Oleg Butković: ‘Varaždin ponovno mora postati logističko i željezničko središte’

Ministar Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas se na Gradskom kolodvoru sastao s HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Damirom Habijanom i kandidatima za zamjenike Denisom Čupićem i Sanjom Zember.

Središnja tema susreta bila je problematika Kučanske rampe.

– Kučanska rampa dijeli grad Varaždin, otežava promet i ugrožava sigurnost Varaždinki i Varaždinaca. Problem postoji već nekoliko desetljeća, bilo je već nekoliko inicijativa, ali zapravo se s mrtve točke nije pomaklo dalje – rekao je Damir Habijan.

Zamjenik Denis Čupić kaže kako bi se Varaždin ponovno morao osloniti jače na željeznicu.

– Svi smo svjedoci da je za vrijeme Milanovićeve Vlade iz Varaždina povučena HŽ infrastruktura u Koprivnicu, a time je grad Varaždin izgubio značaj koji je uvijek imao kao logističko čvorište, kako željezničko tako i cestovno. Jedna od glavnih mjera u našem gospodarskom programu je ponovno pozicioniranje Varaždina kao centra regije. Nadamo se da ćemo dobiti podršku Ministarstva za vraćanje HŽ infrastrukture u Varaždin kroz jaču aplikaciju i apsorpciju EU sredstava, razvijanje željeznice i drugog cestovnog prstena oko Varaždina – naglasio je Čupić.

Dodaje kako se također u kratkom roku može realizirati goruća tema koja postoji u gradu Varaždinu, a to je željeznički prijelaz preko Kučanske rampe.

– Došao sam dati podršku Damiru Habijanu i njegovom timu i naravno, došao sam se upoznati s problemom Kučanske rampe. Jasno mi je što treba napraviti. Izgradnjom naselja i doseljavanjem ljudi stvarat će se prometni kolaps. Taj problem treba riješiti HŽ infrastruktura u suradnji s Gradom Varaždinom. Mi smo otvoreni da preuzmemo projektiranje. Predložio sam da se, osim tog problema, sagleda i problem željezničkog kolodvora kojeg treba obnoviti i rekonstruirati EU sredstvima – rekao je ministar Oleg Butković.

Nastavlja kako će napraviti sve da Varaždin ponovno bude logističko i željezničko središte, što je oduvijek i bio.

– U Novom Marofu je dogovorena obilaznica, koja će se graditi između 2017. do 2020. godine, a u Varaždinskim Toplicama izlaz s prilazne ceste prema autocesti za autobusni kolodvor. Nakon dugo godina radi se idejno rješenje za cestu Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina, kao i studija za cestu D-2 Cestica-Varaždin – dodao je saborski zastupnik Josip Križanić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije