‘LOKALNI HASANBEGOVIĆ’ Mehun: ‘Članstvo u stranci nije religijsko opredjeljenje’

Zlatko Mehun varaždinski je Zlatko Hasanbegović. Barem što se kršenja Statuta Hrvatske demokratske zajednice tiče. Naime, i jedan i drugi više nisu članovi HDZ-a zbog odluke da na nadolazećim lokalnim izborima budu na listama drugih političkih opcija.

Prema Statutu HDZ-a (člank 13. stavak 1. podstavak d), svatko tko se na izborima kandidira za bilo koju funkciju bez suglasnosti stranke, automatski više nije član HDZ-a.

Kako na stvar gleda Zlatko Mehun?

– Nisam tražio ispis iz članstva, no očekujem da će stranačka tijela djelovati prema statutu, budući da sam na listi Lige za Varaždin, dakle nezavisnoj listi Vlade Sevšeka – kazao je Mehun.

Obavijest o izbacivanju iz stranke nije primio pa dodaje kako je to možda zbog toga što je Liga za Varaždin udruga građana, ne politička stranka.

– Meni članstvo u stranci nije neka vrsta, da tako kažem, religijskog opredjeljenja. Moj pogled na svijet je demokršćanski, a on se nalazi u temeljima programa HDZ-a. Nije nužno da netko bude u čelništvu stranke ili na nekim funkcijama da živi prema tom modelu – dodao je Mehun.

Standardna procedura

Daljnja pojašnjenja potražili smo kod predsjednika Županijskog ogranka HDZ-a, Anđelka Stričaka.

Tema izbacivanja Mehuna tek je ovlaš dotaknuta na jednoj konferenciji za novinare HDZ-a, a baš Anđelko Stričak tad je kazao kako će u slučaju pojave na nekoj od lista, Mehun prestati biti član HDZ-a.

– Mi nismo izbacili Zlatka Mehuna iz stranke, već je on to učinio sam stavljanjem na listu Lige za Varaždinu – kazao je Anđelko Stričak.

Dodaje kako ovo nije neki posebni slučaj, nego standardna procedura. Takvih slučjeva bio je i prije, a ima i više takvih slučajeva zabilježenih i na ovim izborima.

– Svi koji su odlučili biti na nekoj drugoj listi automatski sami sebe isključuju. To što nije riječ o političkoj stranci, već udruzi građana, ništa ne mijenja, oni sami sebe isčlanjuju – dodaje Stričak.

Napominje kako je obavijest o prestanku članstva napisana i kako će stići na adresu Zlatka Mehuna, kao i ostalih članova stranke koji su odlučili biti kandidati drugih lista.

– Nije ovo niti prvi, niti zadnji ovakav slučaj. Neki red se mora znati. Ako igrate za Varteks, golove zabijate Dinamu, Hajduku, Rijeci i ostalima, ne sami sebi – zaključio je Stričak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije