HDZ Stričak: Za vrijeme Štromarova mandata nije napravljeno ništa

Predsjenik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak u srijedu je, u pratnji svojih najbližih suradnika, rezimirao rad u proteklom mandatu Županijske skupštine. HDZ-ovci su imali 10 od ukupno 41 vijećnika, a kako ističu predglagali su u posljednje četiri godine cijeli niza značajnih incijativa.

– U županijskoj skupštini smo imali 10 skupštinara, a nitko nije promijenio stranu, nije bilo prebjega. Vrijedi istaknuti kada se uzmu u obzir sve jedinice lokalne samouprave u našoj Županiji, da onda sveukupno imamo sigurno trećinu svih predstavnika, dakle najjača smo stranka ukupno – kazao je uvodno Anđelko Stričak te istaknuo najznačajnije incijative koje su predlagali u četiri godine u Županijskoj skupštini.

Bile su tu incijative za ukidanje naplate korištenja cestovnog zemljišta, kao i inicijativa za osnivanje Arheološkog muzeja Varaždinske županije. Prije tri godine željeli su pokrenuti referendum na temu izgradnje škola putem JPP-a, na kojem bi građani odlučivali o modelu (su)financiranja.

Također, željeli su i da se preciznije definiraju kriteriji za dodjelu besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, jednako kao i besplatan prijevoz osoba starijih od 65 godina. Također, aktivni su bili i u Zaključku kojim se traži osnivanje sjedišta studija HRT-a Sjeverozapad u Varaždinu. Aktivni su bili i oko Gare Secundus, gdje su tražili razloge pokretanja stečajnog postupka.

– Aktualni sat često smo koristili za otvaranja brojnih tema, poput recimo aglomeracije Varaždin. Ovaj projekt je najvažniji, ali i njega aktualna vlast nije uspjela provesti. Često smo župana Štromara dobronamjerno upućivali na kolegu iz Međimurja Matiju Posavca, gdje se stvari rade puno bolje – istaknuo je Stričak.

Ukazao je i na ‘gorući problem’ vezan za izgradnju dnevne bolnice i objedinjenog bolničkog prijema.

– I na tom projektu, koji je bio isplaniran, forsiralo se javno privatno partnerstvo, od kojeg se odustalo tek sada, a godine su prošle, nažalost. Vrijeme je stoga da opozicija postane pozicija, da se zamjene pozicije – kazao je prvi HDZ-ovac Varaždinske županije.

Kako tvrdi, postojeća vlast je za svojeg mandata potrošila 1,6 milijardi kuna, a nije napravila – ništa.

– U svoja dva mandata Štromar nije uspio izgraditi, odnosno dograditi niti jednu školu, niti jednu dvoranu, ništa – kazao je saborski zastupnik Stričak, i još jednom pozvao sve da glasaju za HDZ-ovog kandiata Alena Runca, HDZ-ove liste i kandidate koje HDZ podupire na predstojećim izborima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije