‘Građanska garda na usluzi je i predstavljanju Grada, a ne političkih stranaka’

Darko Detelj, član Varaždinske građanske garde i kandidat za zamjenika gradonačelnice Natalije Martinčević priopćenjem je reagirao na akciju ‘Uskrsna košarica’ u sklopu koje je organizator radio Sjeverozapad dijelio građanima svježa uskrsna jaja i boje na varaždinskom placu, a prisutni su bili i varaždinski Purgari.

> AKCIJA ‘USKRSNA PISANICA’ Na varaždinskom placu podijeljeno 6 tisuća jaja

– Varaždinska građanska garda koja djeluje od 1750. godine, kao nezaobilazan simbol Grada Varaždina ne može se i ne smije koristiti za političku promociju i u svrhu predizborne kampanje bilo koje političke opcije, i nije dobro što se poziv radio postaje na humanitarnu akciju većim dijelom pretvorio u promidžbeni skup jedne političke opcije i njihovih kandidata za gradonačelnika odnosno župana.

Kao član Varaždinske građanske garde od 2009. godine, ponosno nosim odoru koja predstavlja simbol Grada Varaždina i njezino povijesno i kulturno značenje.

Varaždinska građanska garda, tim više što je rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske dobila svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra, uvijek je na usluzi i predstavljanju Grada Varaždina diljem Hrvatske i Europe, a ne pojedinaca i političkih stranaka.

Ponosan sam što se Varaždinska građanska garda odaziva na pozive na humanitarne akcije te na taj način daje svoj doprinos istima, no one se ne mogu i ne smiju koristiti u svrhu političke kampanje.

Naš nadzapovjednik je uvijek bio i biti će varaždinski gradonačelnik odnosno gradonačelnica, a ne tek kandidat na tu istu funkciju – zaključuje Detelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije