Natalija Martinčević predstavila program, zamjenike i svih 25 imena za Vijeće

‘Varaždin – lider Hrvatske’ naziv je političkog programa koji je Natalija Martinčević, kandidatkinja za gradonačelnicu ispred Narodne stranke – Reformisti, jučer navečer predstavila brojnima okupljenima u hotelu Turist.

Tom su prilikom također javnosti predstavljeni i kandidati za zamjenicu gradonačelnice. To su Darko Detelj te Ivana Golubić – Horvat.

Također, pred okupljene su izašli i svi oni koji će biti na listi Reformista za Gradsko vijeće. Kao posljednji na listi je i Radimir Čačić, ujedno kandidat za župana.

Ovo je kompletna izborna lista Reformista za Gradsko vijeće: Natalija Martinčević, Darko Detelj, Ivana Golubić – Horvat, Nenad Koščak, Mirko Šemiga, Stjepan Lončar, Ivana Borovec, Boris Držaić, Vlasta Cindrić, Mirjana Soldatek, Anislava Kaniški, Robert Vugrin, Željko Vitez, Benjamin Šobak, Mira Letić, Vladimir Kozjak, Vesna Vidović Oreški, Sandra Zagrajski, Jadranka Bilić Erić, Rajko Novak, Bojana Šuplika, Igor Pintarić, Franciska Šobak, Letancije Golubić, Radimir Čačić.

Predstavljajući svog program po područjima, iznijela je Martinčević cijeli niz precizno definiranih ciljeva koje namjerava ostvariti kao gradonačelnica, ali je prilično jasno definirala i izvore sredstava za navedene programe i projekte.

No, kao što je to u kasnijem obraćanju naglasio Radimir Čačić, veći dio svih predizbornih programa kandidata bit će sličan, jer je svima jasno što treba raditi. No, rekao je, razliku čine ljudi koji projekte mogu ili ne mogu provesti.

Reformisti smatraju da jedino oni ističu kandidate koji imaju dokazane upravljačke sposobnosti, budući da i Natalija Martinčević i Radimir Čačić imaju iza sebe dugogodišnje menađersko iskustvo.

Što istaknuti iz programa Natalije Martinčević? Glavno područje je gospodarstvo jer, kako je naglasila, ono je temelj za funkcioniranje svih ostalih područja, pa i socijalne politike, o kojoj su Reformisti također vodili računa.

No kao ‘nulta’ točka programa je navedena reorganizacija gradske uprave.

– Ona treba biti manja, jeftinija i učinkovitija – naglasila je uvodno Natalija Martinčević.

Od onoga što je drugačije u odnosu na ostale programe istaknimo to da Martinčević namjerava osnovati Centar za investicije.

– Centar će imati funkciju da potencijalnim investitorima omogući sve potrebne informacije na jednom mjestu i da im maksimalno olakša sve procedure i papirologiju – objasnila je.

Također, Reformisti se protive prodaji udjela Grada u Termoplinu, a kao glavni razlog Martinčević je navela to što nije pametno prodavati vlasništvo nad distribucijskom mrežom, budući da tu ne postoji mogućnost tržišnih odnosa jer – postoji samo jedna.

Što se tiče odgoja i obrazovanja, Martinčević najavljuje gradnju nove škole kod Grabanica, ali ne odustaje od zacrtanih projekata obnove i dogradnje V. i VI. osnovne škole. Reformisti žele sagraditi i novi dječji vrtić u 2. mjesnom odboru, dijelu grada iza ‘kučanske rampe’.

Kandidatkinja Reformista obećala je smanjenje cijene vrtića za 30 posto, odnosno vrtić ne bi koštao više od 500 kuna. Osim toga, za drugo i svako sljedeće dijete vrtić bi bio besplatan!

Rješenje za bale? Preduvjet je sporazumni raskid ugovora s odabranim koncesionarom jer je, rekla je Martinčević, sasvim jasno da se postojeća koncesija ne može provesti.

– Nakon toga slijedi raspisivanje nove koncesije, ali tekst natječaja neka nam napišu Ministarstvo i Fond, da ne bi bilo daljnjih problema oko sufinanciranja – rekla je Martinčević.

Socijalni dio programa svih političkih opcija uvijek je dobar poligon za predizborna obećanja. Natalija Martinčević tako najavljuje primjerice sufinanciranje režija za umirovljenike koji imaju ukupnu mirovinu do 2.000 kuna, i to iznosom od 300 kuna!

Što se tiče gradskog prijevoza, umirovljenici koji bi zadovoljavali tu istu razinu primanja, vozili bi se – besplatno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije