Održana posljednja sjednica Općinskog vijeća u Općini Gornji Kneginec

U srijedu, 12. travnja ove godine, u prostorijama Općine Gornji Kneginec održana je 35. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, koja je ujedno i posljednja sjednica Vijeća u mandatu.

Na dnevnom redu našle su se tri točke, donošenje Odluke o odabiru najpovoljnije ponude za predmet nabave Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma DVD-a Donji Kneginec i donošenje Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja Izgradnja vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji, a pod posljednjom točkom raspravljeni su pojedinačni zahtjevi građana vezano uz legalizaciju bespravnih objekata.

Sve tri točke od strane općinskih vijećnika su jednoglasno prihvaćene.

Rekonstrukcija vatrogasnog doma

Pod prvom točkom dnevnog reda općinski vijećnici upoznati su sa provedenim postupkom javne nabave kojeg je provela Općina Gornji Kneginec na temelju članka 86. stavak 1. Zakona o javnoj nabavi, a za rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma DVD-a Donji Kneginec.

Poziv na nadmetanje objavljen je u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske 16. ožujka 2017. godine pod brojem 2017/S 0F2-0004734. U otvorenom roku za dostavu ponuda pristigle su 4 elektroničke ponude. Nakon pregleda i ocjene ponuda, računske kontrole i rangiranja valjanih ponuda prema kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude, odabrana je ponuda ponuditelja koja je ocjenjena prihvatljivom i najpovoljnijom.

Općinski načelnik Goran Kaniški izvijestio je prisutne vijećnike da je za navedeni projekt od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Programa podrške regionalnom razvoju odobreno sufinanciranje navedenog projekta u iznosu od 500 tisuća kuna, te da je u ponedjeljak, 10. travnja ove godine, potpisao ugovor o sufinanciranju projekta dogradnje vatrogasnog spremišta DVD-a Kneginec Donji s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac.

Sukladno tome, općinski vijećnici prihvatili su navedeni prijedlog odluke, te ovlastili općinskog načelnika Gorana Kaniški za sklapanje ugovora sa odabranim izvođačom radova.

Zahvala

Na već ranije održanoj 34. redovnoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj dana 30. ožujka, donijeta je Odluka kojom se daje suglasnost Općine Gornji Kneginec za prijavu projekta/operacije, ulaganja Građenje građevine javne i društvene namjene – vatrogasni dom, građevina 3. skupine na građevnoj čestici k.č.br. 1016/4 k.o. Kneginec, na navedeni natječaj.

U međuvremenu su od strane Ministarstva objavljene izmjene i dopune uvjeta natječaja za provedbu navedene podmjere. Između ostalog, izmijenjena je i Lista prihvatljivih troškova (Prilog II.) za ulaganja u vatrogasne domove.

Slijedom tog saznanja, općinski vijećnici raspravili su i ponovo prihvatili izmijenjenu Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja Izgradnja vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji.

Na samom kraju sjednice općinski načelnik Goran Kaniški i predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić zahvalili su se vijećnicima na predanom i konstruktivnom radu u proteklom četverogodišnjem mandatu, te su sve dosadašnje vijećnike koji će se ponovo kandidirati na predstojećim lokalnim izborima pozvali da svojim primjerom budu uzor drugima i da uvijek u svojem javnom djelovanju zastupaju i štite interese Općine Gornji Kneginec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije