IZBORI Ministar Tolušić obišao plac te istaknuo važnost kupnje domaćih proizvoda

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić danas je zajedno s Damirom Habijanom, kandidatom HDZ-a za gradonačelnika Grada Varaždina obišao Gradsku tržnicu i razgovarao s proizvođačima hrane i kupcima.

– Domaći proizodi definitivno mogu očuvati hrvatsko selo, a i naši ljudi od toga mogu bolje i kvalitetnije živjeti i bilo koja promocija im je dobro došla. Trebali bismo više obraćati pažnju da kupujemo hrvatske proizvode – naglasio je ministar Tolušić.

Što se tiče problema hrvatskih proizvođača, Tolušić kaže kako je jedan od njih nedostatak poljoprivrednih zemljišta, a Varaždinska i Međimurska županija imaju najmanje parcele u Hrvatskoj. Osim toga, istaknuo je i problem tržišta.

– U našem smo programu usmjerili pažnju na poljoprivrednu proizvodnju koja je dosad u Varaždinu bila zapostavljena. Gradska tržnica, popularni plac, koju servisira istoimeno poduzeće u vlasništvu Grada, treba još više postati i ostati našim sugrađankama i sugrađanima osnovni izvor svježih i zdravih proizvoda, poznatog porijekla iz susjedstva, po prihvatljivim cijenama i bez posrednika – rekao je Habijan.

Dodao je kako grad Varaždin ima naselja u kojima postoji značajna poljoprivredna proizvodnja. Tu živi oko 8.000 stanovnika i 2.500 domaćinstava koje se bave poljoprivrednom djelatnošću.

– Upravo njima moramo omogućiti da svoje proizvode plasiraju Varaždincima i da svi naši sugrađani znaju što koriste i da su sigurni da koriste domaće proizvode provjerene kvalitete – istaknuo je.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije