IZBORI Liga za Varaždin: Među osnivačima Patafta, Ivanković, Horvat, Cingula…

Krajem trećeg mjeseca, točnije 20. ožujka, održana je osnivačka skupština udruge Liga za Varaždin.

Ova tajnovita inicijativa s političkim ambicijama tako ipak nije registrirana kao politička stranka, već kao udruga građana.

Od početka pojavljivanja naziva Lige za Varaždin u javnosti poznavatelji političkih prilika govorili su da iza inicijative stoji kontroverzni varaždinski gospodarstvenik Davor Patafta. No od njega za sada, kao što mu je bilo svojstveno i svih proteklih godina, ni glasa.

Liga za Varaždin s javnoću je dosad komunicirala gotovo isključivo preko Pataftine privatne tiskovine, Regionalnog tjednika.

Tako je javnost mogla saznati da je udruzi cilj formiranje liste za Gradsko vijeće Grada Varaždina na predstojećim izborima 21. svibnja.

Hoće li udruga predstaviti i kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike, zasad nije poznato. Upit smo Patafti poslali još 13. ožujka, odgovor na to pitanje nismo dobili. No čini se da zasad ciljaju samo na Gradsko vijeće.

Tko će biti na listi, također još nije poznato. Dosad je u javnosti bilo tek potvrđeno da je predsjednik udruge Vlado Sevšek, varaždinski odvjetnik, kao i da inicijativu podržava Branko Ivanković, proslavljeni nogometni trener.

No danas je Liga za Varaždin na svojoj Facebook stranici objavila popis 17 osnivača udruge, a nešto kasnije oglasila se i priopćenjem za javnost.

Naglašava se pritom da navedeni popis imena nije lista za Gradsko vijeće. Kad bi i bila, nedostajalo bi još 8 imena.

A čija su imena na listi?

Osim spomenutih Vlade Sevšeka i Branka Ivankovića, tu su otac i sin Zdenko i Davor Patafta, zatim nekadašnji HDZ-ov član Gradskog poglavarstva Pavao Parat, pa sveučilišni profesor i ‘nezavisni HDZ-ov’ kandidat na prošlim izborima Marijan Cingula, onda odvjetnik Miroslav Rendić, poznati fizioterapeut Tomislav Vrbnjak, poduzetnica u socijalnoj skrbi i turizmu Dubravka Lekić, sportski djelatnik Stjepan Cvek, vlasnik Marlexa Marijan Rauš, pa poduzetnik Marko Prikratki, vlasnik Autocentra Prikratki…

Tu je i novinar i nekadašnji glasnogovornik Vlade RH Zlatko Mehun, zatim liječnik Damir Štajcar, poduzetnik Aleksandar Vugrek, financijski stručnjak u osiguranju Mladen Rihtarić

Lista završava imenom Zlatka Horvata, zamjenikom gradonačelnika u posljednjem mandatu Ivana Čehoka. Njega se u priopćenju Lige za Varaždin titulira – ‘umirovljenikom’.

– Valja još jednom istaknuti da je Liga za Varaždin nadstranačka udruga osnovana s ciljem udruživanja poduzetnika i drugih Varaždinaca koji svojim djelovanjem žele ostvariti uvjete za razvoj poduzetništva, zapošljavanja mladih i kreativnih ljudi, te omogućiti svestrani razvoj grada. Članovi Lige za Varaždin u svom djelovanju posebnu pozornost posvećuju i socijalno potrebitim kategorijama stanovništva, a u tom će smislu humanitarno djelovati prema socijalno najosjetljivijim skupinama građana. Liga za Varaždin, napokon, očekuje da će njezini članovi imati i određeni utjecaj na kreiranje razvojne politike i donošenje odluka o učinkovitom upravljanju gradskom imovinom kroz primjerenu zastupljenost u Gradskom vijeću. Svoj program pod nazivom VARAŽDIN NA KVADRAT Liga za Varaždin postupno će predstavljati u svakodnevnoj komunikaciji s građanima, a prvo će predstavljanje javnosti imati ove subote 8. travnja u 10,30 sati u Šetalištu Vatroslava Jagića – stoji u priopćenju za javnost Lige za Varaždin.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije