IZBORI U T. Bartolovečkom SDP, HNS i HSU zajednički izlaze na lokalne izbore

U petak, 31. ožujka, u Trnovcu Bartolovečkom, kod otoka Zbel, potpisan je sporazum o zajedničkom izlasku na izbore koalicije HNS -SDP – HSU za Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki. Ujedno je i predstavljen zajednički kandidat za načelnika, HNS-ov Zvonko Šamec.

Sporazum su potpisali v.d. predsjednik Podružnice HNS-a Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, predsjednik općinske organizacije SDP-a Općine Trnovec Bartolovečki Mario Milak, te predsjednik Podružnice HSU-a Općine Trnovec Bartolovečki Slavko Višnjić.

Na potpisivanju su bili prisutni i predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije i župan Predrag Štromar, predsjednik ŽO SDP-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Mario Habek te predsjednik ŽO HSU-a Milan Škvorc, kao i dožupan Alan Košić uz ostale članove stranaka koalicije.

Nakon potpisivanja sporazuma načelnik Šamec osvrnuo se na realizirane projekte te najavio i one koje će realizirati u novom četverogodišnjem mandatu.

Spomenuo je pritom kako je u Općinu Trnovec Bartolovečki u protekle četiri godine uloženo više od 50 milijuna kuna te zahvalio Varaždinskoj županiji na pomoći i podršci, a posebice je zahvalio Varkomu i Hrvatskim vodama, koji su participirali s najviše uloženih sredstava kroz realizaciju projekta kanalizacijske mreže. Uz spomenute, za razvoj Općine su kroz projekte ulaganjima pripomogli i ŽUC, HEP, Čistoća, ali i Ministarstvo gospodarstva, kao i Ministarstvo graditeljstva.

– Bilo je preko 50 milijuna kuna ulaganja u Općinu Trnovec Bartolovečki, a toga ne bi bilo da nismo imali dobre projekte. Sve to rezultiralo je time da se povisio standard svih mještana Općine Trnovec Bartolovečki. To je ujedno i bio moj osobni cilj, ali i cilj mog tima bez kojih se ovi projekti ne bi ni mogli realizirati – rekao je sadašnji i budući načelnik Zvonko Šamec te istaknuo kako je sporazum potpisan kod potoka Zbel jer je to ujedno i simbolika, te vidljivi primjer ulaganja i pozitivne promjene koja se dogodila u protekle četiri godine. Rekao je i kako su i daljnji planovi ambiciozni, ali i ostvarivi.

– Planovi su i dalje veliki. Imamo još puno projekata koje moramo završiti. Nakon završetka kanalizacijskog sustava ide obnova ulica, s tim da realizacija tog projekta počinje već ove godine. Prioritet će i dalje biti naši mladi, te ćemo nastaviti ulaganja u škole i dječji vrtić, kao i u stipendije – rekao je Zvonko Šamec te podsjetio kako je uvedena naknada za novorođene 2000 kune. Napomenuo je i kako naknada za prvorođene ostaje 2000 kuna, dok će se za svako drugo dijete ta naknada i povećavati.

– Bez ulaganja u budućnost nema ni opstanka na ovom području, a budućnost su upravo naši mladi – zaključio je Šamec.

Predrag Štromar, predsjednik HNS-a Varaždinske županije i sadašnji župan Varaždinske županije, pohvalio je dosadašnji rad načelnika Zvonka Šameca te istaknuo kako je Trnovec Bartolovečki pozitivan primjer, ali i jedna od rijetkih općina gdje se u četiri godine realiziralo tako mnogo projekata.

– U zadnje četiri godine Trnovec Bartolovečki se nevjerojatno promijenio i to na bolje. To je vidljivo u svakoj ulici u Općini, što znači da se puno ulagalo u komunalnu infrastrukturu – rekao je župan Predrag Štromar te posebno istaknuo važnost ulaganja u mlade, što je Općina Trnovec Bartolovečki itekako prepoznala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije