VIJEĆE Habuš ponudio i svoju ostavku, no proračun opet nije prošao. Vrtići jesu

Goran Habuš danas je na Gradskome vijeću ponudio i svoju ostavku, samo ako vijećnici podrže (još jedan) prijedlog proračuna.

– Bolje da imamo proračun, a da nemamo gradonačelnika, nego da nemamo proračun i imamo povjerenika – rekao je Habuš.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno. Iako je 12 vijećnika glasovalo za proračun, bilo je potrebno 13 ruku u zraku, budući da se proračun izglasava apsolutnom, a ne relativnom većinom. Devetero vijećnika glasovalo je protiv.

Donošenje proračuna bilo je vezano uz odluku o suglasnosti Gradskog vijeća za prijavu dvaju projekata na natječaj koji će biti raspisan 18. travnja. Riječ je o projektima izgradnje dječjih vrtića u Hrašćici i Donjem Kućanu.

Habuš je, nakon pada proračuna, pozvao vijećnike da podrže prijedlog odluke.

No uvodno je, prije donošenja proračuna, rekao da postoji rizik da sama odluka bez proračuna neće biti dovoljna da projekt bude prihvaćen.

Naime, mišljenje Ministarstvo poljoprivrede u vezi toga pitanja različito se tumačilo proteklih dana.

Gradska uprava je sklona tumačenju da je donošenje proračuna potrebno.

Vijećnici Zlatan Avar i Željko Bunić naglašavali su da se mišljenje ministarstva koje je tražilo dokaz o financijskom kapacitetu Grada ne znači da je potrebno donošenje proračuna.

A prije sjednice Gradskog vijeća Damir Habijan iz HDZ-a obavijestio je medije da je jučer razgovarao s ministrom Tomislavom Tolušićem, koji mu je potvrdio da donošenje proračuna nije potrebno.

Vijećnici su naposljetku jednoglasno donijeli odluku koja predstavlja preduvjet da Grad aplicira na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju vrtića u Hrašćici i Donjem Kućanu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije