SJEDNICA Habuš: ‘Vijećnici, ukoliko vam je stalo do vrtića, podržite Proračun!’

Proračun Grada Varaždina do sad nije ‘prošao’ dva puta, a treći pokušaj je na rasporedu ovog petka, kad je sazvana sjednica Gradskog vijeća po hitnom postupku.

Podsjetimo, gradski vijećnici Zlatan Avar i Željko Bunić uspjeli su prikupiti devet potpisa vijećnika koji podržavaju inicijativu za sazivanjem tematske sjednice – s jednom točkom. Cilj je donijeti odluku koja je preduvjet da Grad Varaždin može prijaviti projekte za izgradnju dječjih vrtića u Hrašćici i Donjem Kućanu.

> Avar i Bunić skupili potpise za sjednicu o vrtićima, na potezu Josip Hehet

Bunić je pritom mišljenja kako za donošenje te odluke nije potrebno donositi proračun za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu, kako to tvrdi gradonačelnik Goran Habuš.

– Vijećnici su već neko vrijeme pripremali inicijativu za ovom sjednicom na kojoj bi se donijela odluka o mjeri 7.4.1. – izgradnji vrtića. Sjednicu smo sazvali za petak, 31. ožujka, nakon potvrde Ministarstva poljoprivrede. Odgovor je stigao jučer, a poprilično čvrsto sugerira kako je bez Proračuna upitno hoće li projekt ‘proći’ i ako ga prijavimo – započeo je gradonačelnik Habuš.

Habuš je istaknuo kako će tumačenja biti različita, no on je mišljenja kako je potrebno izglasati Proračun.

– Sjednica je sazvana po hitnom postupku, ali ćemo ponovno pred gradske vijećnike staviti prijedlog Proračuna, a ukoliko ne prođe, glasat će se o odluci kakvu su predložili Avar i Bunić. Ponavljam, Proračun je bitan i zbog početka izgradnje rotora, financiranja brojnih udruga, ali i festivala. Osim toga budućem gradonačelniku, tko god to bio, osigurali bismo miran start – kazao je Habuš.

> ŠPANCIRFEST Habuš: ‘Održavanje festivala pod znakom pitanja, razloga je više’

Kako će vijećnici glasati saznat će se na sutrašnjoj sjednici – ‘zadnjoj šansi da se Grad izvuče iz ove situacije’.

– Ako postoji želja vijećnika da se projekt vrtića prijavi, neka glasaju za Proračun jer je to najčišći i najispravniji način apliciranja na projekt – zaključio je Habuš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije