HDZ-ova vizija Varaždina: ‘Grad koji živi za studente i živi od studenata’

– Naša vizija Varaždina je da to bude sveučilišni grad s urbanim kampusima utkanima u tkivo grada, gdje studenti i nastavnici obogaćuju kulturni život, sudjeluju u društvenom životu, povećavaju intelektualni kapacitet sredine, omogućavaju gospodarstvu da se razvija. Studenti, ne smijemo to zaboraviti, troše usluge obrtnika, ugostiteljstva, oni su dobri potrošači. To je naša vizija grada. Grad koji živi za studente i živi od studenata. Jednim svojim dijelom, naravno, ne smijemo zaboraviti druge segmente društva.

Riječi su to Vjerana Strahonje, nekadašnjeg dekana FOI-ja, koji je kao nestranačka osoba odlučio podržati HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Damira Habijana.

Habijan i Strahonja danas su na konferenciji za novinare detaljno predstavili 20 programskih ciljeva koji se odnose na visoko obrazovanje i znanost.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika kaže da je obrazovanje područje koje su odredili kao prioritetno.

– Prioritet može biti samo jedan. Naš je obrazovanje. Danas smo predstavili ciljeve koji se odnose na visoko obrazovanje i znanost. Sadašnja situacija, smatramo, nije najbolja. Želimo u narednih pet do deset godina imati 8.000 studenata. Radit ćemo da tome da gradska vlast bude aktivnija u Zagrebu, da ima aktivniju ulogu u savjetu Sveučilišta u Zagrebu i savjetu Sveučilišta Sjever, kao i da se aktivnije postavi u slučajevima izmjene operativnih programa. Pritom ponajprije mislim na konačnu izgradnju nove zgrade FOI-ja – rekao je Habijan.

No obrazovanje, naravno, nisu samo nekretnine, dodao je.

– Potrebno je da barem 50 znanstvenika koji ‘izađu’ s fakulteta u roku od pet godina ovdje i ostane. To je iznimno bitno za lokalnu zajednicu – dodao je Habijan.

Cijeli program HDZ-a vezan uz visoko obrazovanje i znanost možete pročitati ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije