‘Ako Habijan ne razumije kako funkcionira Gradsko vijeće, neka se ne kandidira’

Varaždinski gradski vijećnik Zlatan Avar reagirao je na izjavu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Damira Habijana za eVaraždin u kojoj je on dao svoje mišljenje o sazivanju tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se donijela odluka o prijavi projekata izgradnje dječjih vrtića u Hrašćici i Donjem Kućanu.

> Avar i Bunić skupili potpise za sjednicu o vrtićima, na potezu Josip Hehet

Habijan je, naime, rekao da jedna ustanova može podnijeti samo jedan zahtjev za potporu projektu. Avar kaže da taj problem realno ne postoji.

– U dokumentima koje šaljemo u prilogu ovog priopćenja jasno se vidi da se radi o dva, a ne o jednom podnositelju zahtjeva za potporu EU projektima. Jedan podnositelj je Dječji vrtić Varaždin, a drugi podnositelj je Grad Varaždin. De facto i de iure, a to je ono o čemu u svojim nastupma, o formi a ne sadržaju, najviše brine gospodin Habijan, sve je zadovoljeno – odgovorio je Avar Habijanu.

Dodao je i da, ukoliko u HDZ-u postoji bojazan da bi se u kontekstu pitanja davanja suglasnosti mogla održati rasprava vezana uz tvrtku Euro Consulting, a u kojoj je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac, HDZ-ov kandidat za župana, imao svoju ulogu, može sa sigurnošću potvrditi da će – o tome sigurno biti govora.

> Umjesto Razvojne agencije Sjever posao dobili Zelena gradnja i Euro Consulting

> DOSSIER Euro Consulting (2): Ovako se namješta posao od 670.000 kuna!

– I, konačno treće, tko je Damir Habijan da propituje i da se suprotstavlja odluci trećine članova predstavničkog tijela Grada Varaždina da svojim potpisima budu za održavanje hitne sjednice Gradskog vijeća? Ukoliko gospodin Habijan ne razumije kako funkcionira predstavničko tijelo Grada Varaždina, tada je bolje da se ni ne kandidira za funkciju gradonačelnika – zaključio je Avar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije