Avar i Bunić skupili potpise za sjednicu o vrtićima, na potezu Josip Hehet

Gradski vijećnici Zlatan Avar i Željko Bunić uspjeli su prikupiti devet potpisa vijećnika koji podržavaju inicijativu za sazivanjem tematske sjednice – s jednom točkom. Cilj je donijeti odluku koja je preduvjet da Grad Varaždin može prijaviti projekte za izgradnju dječjih vrtića u Hrašćici i Donjem Kućanu.

– Jučer smo predali zahtjev za sazivanjem sjednice, očekujemo da se sjednica održi. To nije garancija da ćemo novce za vrtiće dobiti, ali ako se ne prijavimo, sigurno ih nećemo dobiti – rekao nam je Željko Bunić.

Predsjednik Gradskog vijeća još nekoliko dana, do 1. travnja, je Josip Hehet, član SDP-a. Na njemu je da temeljem ovoga zahtjeva sazove sjednicu.

– S obzirom da je gospodin Alen Kišić, kao kandidat za gradonačelnika, najavio smanjenje cijene dječjih vrtića, čini se sada idealnim da podrži i ovu odluku – dodao je Bunić.

Bunić napominje da je pri podnošenju zahtjeva za potporu obavezno priložiti i odluku predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave o suglasnosti za provedbu ulaganja. Također, dodaje da za donošenje te odluke nije potrebno donositi proračun za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu, kako to tvrdi gradonačelnik Goran Habuš.

Prijave za projekte počinju se zaprimati 18. travnja, a primaju se do 18. svibnja.

Zahtjev sa sazivanjem tematske sjednice potpisali su Zlatan Avar i Željko Bunić (koji su se deklarirali kao vijećnici građanske inicijative GLAS), Krunoslav Burek i Ladislav Ilčić iz Hrasta, nezavisni Stjepan Cepanec i Robert Podolnjak, Marijan Cingula bez navedene političke opcije, iz HDZ-a samo Saša Crnčić te Natalija Martinčević iz Reformista.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije